- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συναγερμός στο Χαϊδάρι για λύκο στο Ποικίλο Όρος - Οι οδηγίες του δασαρχείου
Ο Δήμος Χαϊδαρίου εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας τους κατοίκους για την επιβεβαιωμένη παρουσία λύκου στο Ποικίλο Όρος, έπειτα από σχετική αναφορά του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Δαφναίος Απόλλων».
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το Δασαρχείο Αιγάλεω επιβεβαίωσε επίσημα την ύπαρξη του άγριου ζώου στην περιοχή και απέστειλε οδηγίες πρόληψης και προστασίας προς τον Δήμο Χαϊδαρίου, ώστε να αποφευχθούν πιθανοί κίνδυνοι για κατοίκους και επισκέπτες.
Στην επιστολή επισημαίνονται μέτρα προφύλαξης, όπως η αποφυγή κυκλοφορίας σε ερημικά σημεία τις νυχτερινές ώρες και η μη προσέγγιση ή προσπάθεια τροφής του ζώου.
Ο Δήμος διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις δασικές και περιβαλλοντικές υπηρεσίες, τονίζοντας πως η παρουσία του λύκου συνδέεται πιθανότατα με την αναζήτηση τροφής και δεν πρέπει να προκαλεί πανικό, αλλά ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση από όλους.
Αναλυτικά οι οδηγίες:
- Απαγορεύεται η παροχή τροφής (όπως και σε όλα τα είδη της άγριας πανίδας)
- Απαγορεύεται η εγκατάλειψη νεκρών ζώων και ζωικών υπολειμμάτων σε Δάση και Δασικές εκτάσεις και ιδιαίτερα κοντά σε εγκαταστάσεις, οικίες, στάνες κ.α.
- Σε βόλτες των σκύλων με τον ιδιοκτήτη τους στην ύπαιθρος, θα πρέπει να προκαλείται κάποιος θόρυβος για να δηλώνεται η παρουσία ανθρώπων που τα συνοδεύουν.
- Σε περίπτωση συνάντησης με λύκο/λύκους και όταν το ζώο/α είναι σε απόσταση μεγαλύτερη από τα 50 μέτρα, παρακολουθούμε τη συμπεριφορά του/τους (συχνά παρατηρούν τους ανθρώπους από περιέργεια και όχι επιθετική διάθεση) και ποτέ δεν προσεγγίζουμε τα ζώα. Καλούμε το σκύλο μας κοντά μας. Σε περίπτωση όπου ο λύκος ή οι λύκοι πλησιάζουν, εκφραζόμαστε με επιθετικό τόνο φωνής.
- Σε περιπτώσεις ή περιόδους όπου έχουν αναφερθεί περιστατικά συχνών εμφανίσεων λύκων σε μια περιαστική περιοχή, δεν αφήνουμε χωρίς επίβλεψη μικρής ηλικίας παιδιά να μετακινούνται ή να παίζουν μόνα τους στο ύπαιθρο. Προφανώς αυτό συνίσταται ως επιθυμητό μέτρο ασφάλειας και για άλλους συνηθέστερους και πιο κοινούς καθημερινούς κινδύνους.
Οι πολίτες παρακαλούνται, τέλος, «για την άμεση ενημέρωση του Δασαρχείου σε περίπτωση παρουσίας λύκου, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο να εμφανίζονται φωτογραφίες ή βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να έχει ενημερωθεί το Δασαρχείο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα την Παρασκευή
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σηκώθηκαν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
Μετά από διακοπή ρεύματος
«Παρά τις δυσκολίες, τα κατάφερα»
Έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η τραγωδία του Ματιού και το στοίχημα για ένα κράτος που προλαμβάνει
Ο Θεοφάνης και η σύζυγός του Διανελία θα καθίσουν μαζί στα φοιτητικά έδρανα
Οι βάσεις με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση
Η σπουδαία δισκογραφική πορεία του
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»
Πώς διαμορφώθηκαν φέτος οι Βάσεις
Είχε πάει για μπάνιο στην παραλία
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πάνω από 9.700 τα κενά στα πανεπιστήμια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.