- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα νέα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία που θα λειτουργήσουν το σχολικό έτος 2026 -2027
8 νέα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία προστίθενται στη λίστα του Υπουργείου Παιδείας και αναμένεται να λειτουργήσουν το σχολικό έτος 2026 – 2027.
Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, μετά από εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής των ΔΗΜ.Ω.Σ., τη γνώμη του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του Ιδρύματος, ορίζονται οι 8 σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν ως Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία από το σχολικό έτος 2026-2027.
«Με τη σημερινή απόφαση, κάνουμε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για το δημόσιο σχολείο που αξίζει σε κάθε παιδί. Ένα σχολείο ανοιχτό σε ιδέες, που δεν συμβιβάζεται με τον μέσο όρο, αλλά θέτει τον πήχη ψηλά για κάθε μαθητή και μαθήτρια. Ένα σχολείο που εγγυάται ίσες ευκαιρίες, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας, το κοινωνικό υπόβαθρο ή τις αφετηρίες κάθε παιδιού. Τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία - πάντα με συμπαραστάτη το Ίδρυμα Ωνάση - δεν είναι σχολεία-ελίτ, αλλά σχολεία που λειτουργούν ως οδοδείκτες προόδου και καινοτομίας για όλους: τον μαθητή που θέλει να εξελίξει τις δυνατότητές του, τον εκπαιδευτικό που ενισχύει την επάρκειά του, τον γονέα που αναζητά το καλύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον για το παιδί του. Είναι χώροι όπου το καινούριο δοκιμάζεται, αξιολογείται και διαχέεται σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα μέσα από: σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές, καινοτόμα προγράμματα σπουδών, νέες μεθόδους διδασκαλίας. Με την επέκτασή τους σε πολλά σημεία της χώρας ενισχύουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική συνοχή, γιατί στο Υπουργείο Παιδείας πιστεύουμε σε ένα δημόσιο σχολείο σύγχρονο και συμπεριληπτικό. Συνεχίζουμε με σχέδιο, συνέπεια και τόλμη να επενδύουμε στα παιδιά μας, στους εκπαιδευτικούς μας και στο μέλλον της χώρας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ανισότητες, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
Οι 8 σχολικές μονάδες οι οποίες θα λειτουργήσουν από το σχολικό έτος 2026-2027 ως ΔΗΜ.Ω.Σ., καθώς και η μεταξύ τους σύνδεση σύμφωνα με την Υ.Α. (167401/Δ6/23-12-2025), παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο έμπειρος ορειβάτης παρασύρθηκε από βράχο που αποκολλήθηκε
Τι αναφέρει η ανάλυση του Θοδωρή Κολυδά
Ο ίδιος βρισκόταν στο σημείο μαζί με δεκάδες συγγενείς
Στην κορυφή των προτιμήσεων τόποι που κρατούν ζωντανή την παράδοση
Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης - Αναλυτικά το πρόγραμμα
Η πτώση του Μεσολογγίου και η αδιαφορία του «χριστιανικού κόσμου» για το ελληνικό ζήτημα
Ένα σχεδόν ξεχασμένο επεισόδιο της ελληνοτουρκικής σύγκρουσης
Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα
Το βαθύτερο νόημα της ημέρας πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα
Οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Έπειτα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο
Τα πρώτα λόγια μετά τη σύλληψή του
Ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι
Δύο μοντέλα συγκρούονται - Αλλάζει το προγνωστικό τοπίο μετά τη Μεγάλη Πέμπτη
Το σημερινό του σκίτσο
Ένα έθιμο που κουβαλά μνήμη, πίστη και την πρώτη υπόσχεση της Ανάστασης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.