- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Χαλκιδική: Σήμερα η δίκη της πρώην δημάρχου Κασσάνδρας για το δυστύχημα στο λούνα παρκ
Ακόμα επτά άτομα στο εδώλιο
Χαλκιδική: Σήμερα η δίκη της πρώην δημάρχου Κασσάνδρας για το δυστύχημα στο λούνα παρκ - Ακόμα επτά άτομα στο εδώλιο
Στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη της έκπτωτης δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, η οποία κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε σχέση με τη λειτουργία του λούνα παρκ στη Χαλκιδική, όπου πέρυσι τον Αύγουστο έχασε τη ζωή του ένας 18χρονος. Μαζί της παραπέμφθηκαν να δικαστούν ακόμη επτά άτομα, ανάμεσά τους δύο πρώην αντιδήμαρχοι, δύο δημοτικοί υπάλληλοι, δύο μηχανολόγοι μηχανικοί και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, ανά περίπτωση, κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία ή συνέργεια, είτε άπαξ είτε κατ’ εξακολούθηση.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη λόγω της ειδικής δωσιδικίας που αφορά την τότε δήμαρχο και μία εκ των αντιδημάρχων. Κεντρικό σημείο της δικογραφίας αποτελεί το παιχνίδι «crazy dance», το οποίο, σύμφωνα με την τεχνική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε μετά το δυστύχημα, αποδείχθηκε ότι ήταν ιδιοκατασκευή, χωρίς αναφορά σε κατασκευαστή ή έγκριση σχεδίου από αρμόδιο φορέα. Η Αναστασία Χαλκιά, που έχει ήδη τιμωρηθεί πειθαρχικά με την ποινή της έκπτωσης από το αξίωμά της — απόφαση που έχει προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας — κατηγορείται πως δεν προχώρησε στη διακοπή λειτουργίας του λούνα παρκ, παρά την έλλειψη τεχνικής άδειας για το παιχνίδι τη θερινή περίοδο του 2024.
Η δίκη έχει ενταχθεί στο 18ο θέμα του εκθέματος του Εφετείου, με μάρτυρα κατηγορίας τον πατέρα του αδικοχαμένου νέου. Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία που αφορά το βαρύτερο αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Σε αυτή παραπέμπονται τέσσερα πρόσωπα – ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, που παραμένει προφυλακισμένος, η σύζυγός του, ο χειριστής του παιχνιδιού και ένας μηχανολόγος μηχανικός. Η δίκη για αυτήν την υπόθεση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 20 Νοεμβρίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.