- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εισαγγελία Αρείου Πάγου για Τέμπη: Τα αιτήματα για εκταφή θυμάτων σύντομα θα απαντηθούν
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Η απάντηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σε δημοσιεύματα
Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα (26.9) η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα αιτήματα εκταφής θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας τα Τέμπη.
«Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, σχετικά με υποβληθέντα αιτήματα εκταφής θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, ανακοινώνει, ότι τα εν λόγω αιτήματα που αποβλέπουν σε εξακρίβωση και πιστοποίηση της ταύτισης ή μη του DNA των σορών, που παραδόθηκαν, προς ταφή, κατά τη διάρκεια της αυτεπάγγελτης προανάκρισης, με το DNA των ήδη αιτούντων την εκταφή προσώπων, μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν, από τους αρμόδιους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, κατά το λόγο της αρμοδιότητάς τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Μετά τον Πάνο Ρούτσι, που συνεχίζει την απεργία πείνας στο Σύνταγμα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα για την εκταφή του γιου του, και η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης κατέθεσαν σχετικό αίτημα.
Αίτημα εκταφής για την κόρη της κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού κατέθεσε στην πρόεδρο Εφετών Λάρισας, νέο υπόμνημα για την εκταφή της σορού της κόρης της Μάρθης, που σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Η κ. Καρυστιανού κατέθεσε το αίτημα εκταφής της κόρης της, αφενός «για λόγους ταυτοποίησης (άρθρα 8 & 2 ΕΣΔΑ)» και αφετέρου «για λόγους εντοπισμού των χημικών που προκάλεσαν τη φονική πυρόσφαιρα (άρθρο 6 ΕΣΔΑ).
Σύμφωνα με το υπόμνημα της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 2023 «στην περίπτωση της κόρης μου δεν έγινε ιατρική πραγματογνωμοσύνη νεκροψία – νεκροτομή σύμφωνα με το κάτωθι υπ’ αριθμόν 447/2023 έγγραφο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, αλλά και πλέον τούτου στον φάκελο με τις εξετάσεις DNΑ θανόντων, απουσιάζουν πλήρως οι εξετάσεις DNA της κόρης μου». Επιπλέον, η Μαρία Καρυστιανού υπογραμμίζει στο υπόμνημά της προς την πρόεδρο Εφετών Λάρισας ότι συντρέχουν λόγοι επιστροφής της δικογραφίας για συμπληρωματική ανάκριση, καθώς «προκύπτει από πληθώρα στοιχείων, τα οποία αναδεικνύονται στο παρόν και έχουν ήδη αναδειχθεί και σε πλείστα όσα αιτήματα, υπομνήματα κλπ τα οποία έχω υποβάλει τόσο εγώ όσο και οι λοιποί συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών τα οποία έχουν εγχειρισθεί στη δικογραφία και τα οποία είτε αγνοήθηκαν, είτε απορρίφθηκαν αναιτιολόγητα, είτε εξετάστηκαν μεν αλλά επιδερμικά».
Επιπλέον, η ίδια τονίζει πως η υπόθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί ώριμη για να οδηγηθεί σε δίκη, εφόσον παραμένουν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε όλα τα επίπεδα.
«Έχει παραμένει ανοικτό και αναπάντητο το κρίσιμο ζήτημα: η αναζήτηση όλων των ποινικώς υπευθύνων αλλά και, κυρίως, η διαλεύκανση της αληθούς αιτίας που προκάλεσε τον θάνατο των αγαπημένων μας προσώπων στο πολύνεκρο αυτό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Υπό τα δεδομένα αυτά, η υπόθεση, με το μέχρι σήμερα αποδεικτικό υλικό, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ώριμη προς εκδίκαση», προσθέτει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.