Ελλαδα

Καύσωνας στην Αθήνα: Οι θερμοκρασίες που κατέγραψε θερμική κάμερα σε οροφές κτιρίων και οδόστρωμα

Δείτε το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θερμική κάμερα στην Αθήνα
Καύσωνας στην Αθήνα: Οι θερμοκρασίες που κατέγραψε θερμική κάμερα σε οροφές κτιρίων και οδόστρωμα © ΣΚΑΙ

Πού καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στην πόλη

Τρίτη ημέρα καύσωνα σήμερα Τρίτη (8.7) και στην Αθήνα καταγράφονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Η θερμική κάμερα του Δήμου Αθηναίων κατέγραψε το πρωί θερμοκρασία έως και 100 βαθμούς Κελσίου σε οροφές κτιρίων και οχημάτων, ενώ στο οδόστρωμα το θερμόμετρο έδειξε έως και 70 βαθμούς Κελσίου.

Στον Λυκαβηττό οι θερμοκρασίες παραμένουν σταθερά στους 25 - 30 βαθμούς Κελσίου. 

Δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας βρίσκονται στα σημεία πρασίνου, ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ο καιρός σήμερα Τρίτη - Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες με κατά τόπους συνθήκες καύσωνα. Δυτικοί άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ. Πιο αναλυτικά, προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν μέχρι τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 37 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 38-40 τοπικά 41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 17 έως 40 και τοπικά 41 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 34-36 βαθμούς, στη Στερεά από 19 έως 39-40 στην Ανατολική Στερεά τοπικά 41 βαθμούς, στην Πελοπόννησο από 16 έως 38-40 τοπικά 41 βαθμούς, στο Βόρειο Αιγαίο από 19 έως 36-38 βαθμούς, στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο από 16 έως 36 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 36-38 βαθμούς, στην Κρήτη από 17 έως 36 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά και τα νότια, στα ανατολικά θα πνέουν από βορειοδυτικές και από το απόγευμα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα κεντρικά και στα νότια πελάγη μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά και τα νότια του νομού θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα δυτικά του νομού μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37-38 βαθμούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY