- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πότε κορυφώνεται το κύμα καύσωνα - Πού θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Καύσωνας: Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές όπου θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες
Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Το νέο κύμα καύσωνα φέρνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες από σήμερα Κυριακή (6.7). Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν αύριο Δευτέρα (7.7)
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, οι υψηλότερες θερμοκρασίες του τετραήμερου καύσωνα θα καταγραφούν από τη Δευτέρα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η πτώση της θερμοκρασίας θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από την Πέμπτη (10.7).
Καύσωνας: Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Πιο αναλυτικά:
1. Την Κυριακή (06-07-25) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
α) στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
β) στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
γ) στα νησιά του Ιονίου και τη Θράκη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.
2. Τη Δευτέρα (07-07-25) υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και στην
ανατολική νησιωτική χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
α) στην ηπειρωτική Ελλάδα τους 39 με 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.
β) στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα
Δωδεκάνησα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.
3. Την Τρίτη (08-07-25) αναμένεται μικρή άνοδος (περίπου κατά 1 με 2 βαθμούς) στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
α) στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.
β) στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.
γ) στα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
δ) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38
βαθμούς Κελσίου.
4. Την Τετάρτη (09-07-25) αναμένεται μικρή πτώση των υψηλών θερμοκρασιών στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα διατηρηθούν στα ίδια υψηλά επίπεδα.
Καύσωνας μέτριας έντασης έως και την Τετάρτη - Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στη χώρα από σήμερα μέχρι την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής, από σήμερα Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη θα επικρατήσει καύσωνας μέτριας έντασης, με θερμοκρασίες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες θα φτάσουν τους 40 με 41 βαθμούς και την Τετάρτη πιθανόν 42.
Αναλυτικότερα :
- Τη Δευτέρα αναμένονται σε Μακεδονία και Θράκη 39 με 40, πιθανόν και 41 βαθμοί, σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο 37 με 39 βαθμοί, σε Θεσσαλία 38 με 40 βαθμοί, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο 38 με 39 βαθμοί, στα νησιά 30 με 36 βαθμοί και στην Αττική 38 βαθμοί.
- Την Τρίτη σε Μακεδονία και Θράκη 38 με 39, πιθανόν και 40 βαθμοί, σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο 37 με 38 βαθμοί, Θεσσαλία 40 με 41 βαθμοί, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο 39 με 41 βαθμοί, στα νησιά 33 με 37 βαθμοί και στην Αττική 38 με 39, πιθανόν και 40 βαθμοί.
-Την Τετάρτη σε Μακεδονία και Θράκη 38 με 39, σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο 35 με 37 βαθμοί, σε Θεσσαλία 40 με 41 βαθμοί, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο 40 με 41, πιθανόν 42 βαθμοί, στα νησιά 32 με 37 βαθμοί και στην Αττική 39 με 40, πιθανόν και 41 βαθμοί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πάγιες συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.