- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαύδος: Νεκρός άνδρας σε βραχώδη περιοχή - Πιθανώς πρόκειται για μετανάστη
Παρατηρούνται αυξημένες μεταναστευτικές ροές όπως αναφέρει η δήμαρχος
Γαύδος: Νεκρός άνδρας σε βραχώδη περιοχή - Πιθανώς πρόκειται για μετανάστη
Ένας άνθρωπος νεκρός εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή της Γαύδου σήμερα, με τις αρχές να κινητοποιούνται άμεσα. Πρόκειται για άνθρωπο που έχει χάσει τη ζωή του μεγάλο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι η σορός που βρέθηκε, από τουρίστες, στην περιοχή του Καραβέ λίγο μετά το Σαρακήνικο Γαύδου, βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, είναι πιθανό να πρόκειται για μετανάστη που είχε χάσει την ζωή του στη θάλασσα τον περασμένο Δεκέμβριο οπότε και είχε βουλιάξει λέμβος με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε μετανάστες.
«Δυστυχώς για την ανθρώπινη ζωή, για όλους τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται διακινδυνευοντας τη ζωή τους για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον», είπε η και Στεφανάκη, η οποία παράλληλα έκανε λόγο για την εικόνα που παρουσιάζει το νησί εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικων ροών. «Βρισκόμαστε σε ανησυχία και αμηχανία σε μία περίοδο που έχει ξεκινήσει για τα καλά ο τουρισμός. Προσπάθειες γίνονται όπως η αύξηση κατά δύο, των λιμενικών στη Γαύδο, σύνολο υπηρετούντων είναι τέσσερις, και η μόνιμη παρουσία πλοίου της frontex με 8 Πορτογάλους ως πλήρωμα, που λειτουργεί άμεσα και βοηθάει στη διάσωση και μεταφορά των μεταναστών από την περιοχή. Όμως η Γαύδος χρειάζεται στήριξη, υποδομές και άμεση αντιμετώπιση και επίλυση σε θέματα αιτήματα και προβλήματα που γνωστοποιούμε στην επίσημη πολιτεία. Η μεγάλη αλήθεια είναι πως οι κάτοικοι της Γαύδου περιμένουν να πάει καλά τουριστικά το καλοκαίρι για να ανταποκριθουν στις όποιες απαιτήσεις του χειμώνα. Και αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε όλη η κατάσταση με τις ροές μας έχει προβληματισει».
Η σωρός που βρέθηκε, φυλάσσεται στο λιμάνι του Καραβέ και αναμένεται η μεταφορά στο νοσοκομείο Χανίων ώστε να εξεταστεί ιατροδικαστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.