- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πετρολούκα Χαλκιά στη Μητρόπολη Αθηνών
Στο Δελβινάκι Ιωαννίνων αύριο η κηδεία
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς πέθανε την Κυριακή (15.6) σε ηλικία 91 ετών
Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, η σορός του δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του Πετρολούκα Χαλκιά, η σορός του θα μεταφερθεί απόψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Δελβινάκι Ιωαννίνων, όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του. Στη Μητρόπολη βρέθηκαν νωρίτερα μέλη της οικογένειάς του, ανάμεσά τους ο γιος του Γιάννης.
Πετρολούκας Χαλκιάς: Ο «Πέτρος της Ηπείρου» πέθανε σε ηλικία 91 ετών
Το κλαρίνο έγινε προέκταση της ψυχής του από τα παιδικά του χρόνια, όταν στα 11 του ξεκίνησε να μαθαίνει δίπλα στον Φίλιππα Ρούντα, τον κορυφαίο κλαρινίστα της εποχής. Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση – αντικαθιστώντας τον μεθυσμένο δάσκαλό του σε έναν γάμο – υπήρξε καθοριστική: το κοινό τον αποθέωσε και το μονοπάτι είχε ήδη χαραχτεί.
Μέχρι τα βαθιά του γεράματα, παρέμενε ενεργός, παίζοντας σε εκδηλώσεις, διδάσκοντας νεότερους μουσικούς και εμφανιζόμενος με τη γνωστή του απλότητα και συγκίνηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 88 εκατ. ευρώ, επιστρέφει σε τροχιά υλοποίησης
Στόχος η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς οι αστυνομικοί έστησαν την παγίδα
Η γυναίκα ενεργοποίησε το panic button
Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες βίντεο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.