- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Κατερίνα Γιουλάκη διέγραψε μία λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση χαρίζοντας μας μοναδικές στιγμές γέλιου και σημαντικές ερμηνείες
Πέθανε σε ηλικία 87 ετών η Κατερίνα Γιουλάκη. Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σήμερα Παρασκευή (13.6).
Η Κατερίνα Γιουλάκη γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1938. Το πραγματικό της όνομα ήταν Κατερίνα Γιουβαρλάκη.
Κατερίνα Γιουλάκη: Η πρώτη θεατρική εμφάνιση, ο κινηματογράφος και οι σειρές του Δαλιανίδη
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι το 1959 με το θίασο του Ντίνου Ηλιόπουλου και το έργο Η κυρία του κυρίου.
Είχε γίνει κυρίως γνωστή από κωμικούς ρόλους στον κινηματογράφο και αργότερα στην τηλεόραση. Αξίζει να επισημανθεί η εμφάνισή της στην τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με τη σειρά Η κοκορόμυαλη, στα μέσα της δεκαετίας του '80 με τη σειρά Τα λιονταράκια του κυρ-Ηλία και Η κυρία μας όπως και την περίοδο 1990 - 1992 στην τηλεοπτική σειρά Το ρετιρέ του Γιάννη Δαλιανίδη. Είχε τιμηθεί με το Βραβείο Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων (1996).
Από τη νέα γενιά αγαπήθηκε ιδιαίτερα μέσα από τον ρόλο της ως «Κατερίνα» στη σειρά Ρετιρέ.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, τον Ιανουάριο, η κόρη της είχε διαψεύσει ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν της επέτρεπαν να βγαίνει από το σπίτι.
Μοναδική και ξεκαρδιστική ήταν η συμμετοχή της σε επεισόδιο του Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου υποδυόταν τη νονά του Κωνσταντίνου Κατακουζηνού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγούδησε για τον έρωτα και τον χωρισμό, σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή
Πότε καταργούνται οριστικά οι παλιές ταυτότητες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι πάγιες συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.