- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δικηγόροι Ρένας Δούρου για Μάτι: Δεν ισχύει καμία από τις παραλείψεις που της αποδίδουν
«Αόριστη η εισαγγελική πρόταση, θα την αντικρούσουμε»
Δικηγόροι Ρένας Δούρου για Μάτι: Δεν ισχύει καμία από τις παραλείψεις που της αποδίδουν - «Αόριστη η εισαγγελική πρόταση, θα την αντικρούσουμε»
Την ενοχή 12 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων στελέχη της Πυροσβεστικής, η τότε Περιφερειάρχης, ο τότε Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο τότε Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, ζήτησε η Εισαγγελέας της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Την πρόταση του εισαγγελέα για την ενοχή της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου,σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισής της, Βασίλης Σωτηρόπουλος. Η Ρένα Δούρου, στην πρωτόδικη απόφαση για την πυρκαγιά είχε αθωωθεί.
«Το πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών, αποτελούμενο από έναν ανώτατο και δύο ανώτερους δικαστές, έκρινε ομόφωνα ότι καμία από τις αποδιδόμενες με το κατηγορητήριο παραλείψεις της Ρένας Δούρου δεν υφίστανται.
Το πρωτόδικο δικαστήριο ομόφωνα και με τη σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα έκρινε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε καμία εκ των αποδιδόμενων με το κατηγορητήριο παραλείψεων και για τον λόγο αυτό απάλλαξε πλήρως την Ρένα Δούρου.
Σχεδόν πριν εκδοθεί η απόφαση αυτή, δύο υπουργοί εξήγγειλαν ότι θα ασκηθεί έφεση. Η εισαγγελέας του ΑΠ πράγματι το ζήτησε αυτό και τελικά ασκήθηκε έφεση για τρεις από τις εννέα παραλείψεις που αρχικά αποδίδονταν στην κ. Δούρου.
Υπάρχουν ακράδαντα επιχειρήματα που εδράζονται στο θεσμικό πλαίσιο και στα γεγονότα, ώστε να αντικρούσουμε πλήρως την αόριστη εισαγγελική πρόταση.
Πρέπει να επισημανθεί, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι κατά δήλωση του πραγματογνώμονα, η Περιφέρεια Αττικής, με εντολή της τότε περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, τον διευκόλυνε πλήρως και του παρείχε άμεσα όλα τα στοιχεία που ζήτησε.
Η κυρία Δούρου κατέστη κατηγορούμενη από το ψέμα της ηγεσίας της πυροσβεστικής, σε συνέντευξη Τύπου, λίγες μέρες μετά την τραγωδία ότι τάχα δόθηκε εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση. Στη συνέχεια βέβαια το πήραν πίσω, ισχυριζόμενοι ότι δεν εισηγήθηκαν κάτι τέτοιο τελικά, γιατί δεν υπήρχε χρόνος να υλοποιηθεί η δράση αυτή.
Είναι τουλάχιστον παραλογισμός να θεωρεί κανείς ότι η κυρία Δούρου, που εξαιτίας αυτής της σκόπιμης παραπλάνησης διώχθηκε ποινικά, δεν είναι εκείνη που προσπαθεί 7 χρόνια τώρα να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη αλλά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.