- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Εθνική Πινακοθήκη: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας μετά το περιστατικό με το βουλευτή της Νίκης, Νικόλαο Παπαδόπουλο
Μέσα στην ημέρα θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση
Εθνική Πινακοθήκη: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας μετά το περιστατικό με το βουλευτή της Νίκης, Νικόλαο Παπαδόπουλο - Μέσα στην ημέρα θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση
Ανακοίνωση εξέδωσε η Εθνική Πικανοθήκη μετά το περιστατικό επίθεσης σε έργα τέχνης από το βουλευτή του κόμματος Νίκη, Νικόλαο Παπαδόπουλο, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται λειτουργίας της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Πινακοθήκης, η λειτουργία της αναστέλλεται προσωρινώς λόγω της επίθεσης σε έργα τέχνης από τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του κόμματος Νίκη.
Κλείνοντας η ανακοίνωση τονίζει πως μέσα στην ημέρα θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.
Εθνική Πινακοθήκη: Η έκθεση που έγινε στόχος του βουλευτή της Νίκης, Νικόλαου Παπαδόπουλου
Βλάσφημα για τη θρησκεία χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νίκης, Νικόλαος Παπαδόπουλος, τα εκθέματα της έκθεσης «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου - Ενδιάμεσος Χώρος», προχωρώντας σε ζημιές προθηκών εντός της Εθνικής Πινακοθήκης το πρωί της Δευτέρας (10.3).
Ο βουλευτής της Νίκης, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, όντας σε κατάσταση αμόκ άρχισε να καταστρέφει τα προστατευτικά τζάμια από διάφορα εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη φωνάζοντας πως «είναι βλασφημία να υπάρχουν αυτά τα πράγματα εδώ». Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά ώσπου οι υπάλληλοι ασφαλείας να καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν τον βουλευτή ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η ΕΛ.ΑΣ.
Εθνική Πινακοθήκη: Η έκθεση που έγινε στόχος του βουλευτή της Νίκης
Η έκθεση «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ενδιάμεσος Χώρος» εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο στην Εθνική Πινακοθήκη. Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Εθνικής Πινακοθήκης, πρόκειται για ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική Τέχνη
«Η επιδραστικότητα της ανατρεπτικής θέασης του κόσμου από τον Goya αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτική στο χρόνο. Κάνει εμφανή την παρουσία της στην απελευθερωτική έκρηξη των σουρεαλιστικών οραμάτων και της ποιητικής γλώσσας του μοντερνισμού, ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα να μας προσφέρει μια πολύτιμη δεξαμενή πρωτότυπων εικαστικών ερμηνειών για τη σχέση μας με τον κόσμο και τα όντα που τον συναποτελούν. Τα χαρακτικά του διακρίνονται για την αληθοφάνεια του τερατώδους, την πειστικότητα του παράλογου και την έλξη του αποτρόπαιου. Αξιοποιώντας τη θεατρικότητα της καρναβαλικής παράδοσης και της Commedia dell’ Arte, ο Goya συνθέτει ένα καινοφανές σύμπαν στο οποίο κυριαρχεί η αμφισημία και η υβριδικότητα, η διαρκής αιώρηση ανάμεσα στο οικείο και το ανοίκειο, αίσθηση που οφείλεται στην αριστοτεχνική συναρμογή δημοφιλών, καθημερινών θεμάτων με παράταιρες, απειλητικές, αποκρουστικές ή και δυσερμήνευτες μορφές οι οποίες παραδόξως μας έλκουν αντί να μας απωθούν, ίσως διότι σ’ αυτές αναγνωρίζουμε διαισθητικά κάτι βαθιά δικό μας.
Με κινητήριο μοχλό τις σειρές των χαρακτικών έργων του Goya στην Εθνική Πινακοθήκη και συνεπείς στην πρόθεση να ανανεώσουμε τα εργαλεία ανάγνωσης των ιστορικών συλλογών με το πρόγραμμα δράσεων του Ενδιάμεσου Χώρου, παρουσιάζουμε παράλληλα με την έκθεση των 80 χαρακτικών της σειράς Los Caprichos, ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική τέχνη με τίτλο Η Σαγήνη του Αλλόκοτου. Στην ομαδική έκθεση περιλαμβάνονται έργα δέκα καλλιτεχνών που από διαφορετικές αφετηρίες εναγκαλίζονται και εικονίζουν το αλλόκοτο, το υβριδικό, και το γκροτέσκο», αναφέρει η Εθνική Πινακοθήκη.
👹Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική Τέχνη 📌Ενδιάμεσος Χώρος // Κεντρικό Κτήριο...
Posted by Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου / National Gallery on Saturday, January 18, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.