- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
«Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για τον Χειμώνα» σχολίασε ο μετεωρολόγος
Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Η πρόγνωση Μαρουσάκη - Τι δείχνουν τα έως σήμερα προγνωστικά στοιχεία
Μία πρώτη πρόγνωση για τον καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έκανε σήμερα (24.2) ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνοντας στην πρόγνωσή του ότι ο Χειμώνας δεν τελείωσε.
«Και για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας φαίνεται ότι θα έχουμε άστατες καιρικές συνθήκες. Βροχές σε κάποιες περιοχές, όχι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες», είπε ο κ. Μαρουσάκης και σημείωσε ότι και την Παρασκευή (28.2) θα έχουμε μία αστάθεια, «θα μας απασχολήσουν διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από τα δυτικά. Το ένα θα κινηθεί από την Πέμπτη πάνω από τη χώρα μας και το άλλο κοντά στην Κυριακή, γι΄αυτό και λέμε ότι θα είναι άστατες οι καιρικές συνθήκες και το τριήμερο. Πιθανόν να έχουμε κάποιες βροχές και την Παρασκευή».
Ο καιρός σήμερα
Σήμερα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025 αναμένονται χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις κατά τόπους. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Πιο αναλυτικά, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά και σε ορεινές περιοχές των υπολοίπων ηπειρωτικών. Βροχοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών, στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Βροχοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας θα δώσουν της θέση τους σε βροχοπτώσεις ή χιονόνερο.
Η θερμοκρασία στη Δυτική και στην Κεντρική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην Ανατολική Μακεδονία από -4 έως 5, στη Θράκη από -6 έως 6, Θεσσαλία από 1 έως 10, στην Ήπειρο από 1 έως 13, στη Δυτική Στερεά από 4 έως 13, στην υπόλοιπη Στερεά από 0 έως 10, στη Δυτική Πελοπόννησο από 6 έως 12, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο από 2 έως 7, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από -2 έως 6, στις Κυκλάδες από 3 έως 10, στα Δωδεκάνησα από 2 έως 10 και στην Κρήτη από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι στα δυτικά του τμήματα θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ιδιαίτερα στο Μυρτώο, από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχοπτώσεων και στα ορεινά χιονοπτώσεων υπάρχει από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις. Πιθανότητα χιονόνερου ή χιονόπτωσης και στα ορεινά και ημιορεινά χιονόπτωσης, υπάρχει έως το πρωί. Στη συνέχεια πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης υπάρχει μόνο για τα ορεινά ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων ή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.