- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κηδεία Κώστα Σημίτη: Συγκινημένη η Δάφνη Σημίτη έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών
Η σύντροφος ζωής του πρώην πρωθυπουργού έχει στο πλευρό της τις κόρες τους
Κηδεία Κώστα Σημίτη: Συγκινημένη η Δάφνη Σημίτη στη Μητρόπολη Αθηνών - Στο πλευρό της οι κόρες του
Λίγα λεπτά πριν τις 11:00, έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών η σύζυγος του Κώστα Σημίτη, Δάφνη, με τις δύο κόρες τους.
Η σύντροφος ζωής του πρώην πρωθυπουργού, ντυμένη στα μαύρα και ιδιαίτερα συγκινημένη, αποχαιρετά σήμερα, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου τον Κώστα Σημίτη για τελευταία φορά.
Στις 12.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού.
«Έτσι, ασυναίσθητα, φυσικά, ερωτευτήκαμε»: Όταν ο Κώστας Σημίτης γνώρισε τη σύντροφο της ζωής του, Δάφνη
Η Λίλιαν Μήτρου, μια από τις πιο στενές συνεργάτες του Κωστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του πρώην πρωθυπουργού ανέφερε σε συνέντευξή της στην Athens Voice ότι ο πρώην πρωθυπουργός ευτύχησε να έχει μία σύντροφο από την οποία αντλούσε ζωντάνια, υποστήριξη, δύναμη. Όταν στη διάρκεια της δικτατορίας ο Κ. Σημίτης διέφυγε παράνομα στο εξωτερικό και παραπέμφθηκε ερήμην για απόπειρα εμπρησμού, η Δάφνη Σημίτη συνελήφθη και κρατήθηκε επί δύο μήνες.
Στο βιβλίο του «Δρόμοι Ζωής» που κυκλοφόρησε το 2015, ο Κώστας Σημίτης, «υπερβαίνοντας τον συνήθη εαυτό του», περιγράφει την πρώτη του γνωριμία και την τρυφερή σχέση του με τη Δάφνη Σημίτη, στην οποία άλλωστε το αφιερώνει.«Καθόμασταν με τη Δάφνη σε μια παρέα γνωστών. Μου άρεσε. Δεν είχε το προσποιητό ύφος με το οποίο κάλυπταν την ανασφάλειά τους οι κοπέλες εκείνης της εποχής. Ήταν φυσική, χαμογελαστή και βέβαια πολύ όμορφη, με λεπτά χαρακτηριστικά. Της πρότεινα να ξανασυναντηθούμε μετά από λίγες μέρες, όπως και έγινε. Από τότε αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια σταθερή φιλία και σύντομα μια όλο και πιο δυνατή συμπάθεια. Συναντιόμασταν τακτικά, πηγαίναμε μαζί σε θέατρα, κινηματογράφους, εκδρομές. Αλλά όλο και συχνότερα χωρίς πρόγραμμα. Μας αρκούσε να είμαστε μαζί. Έτσι, ασυναίσθητα, φυσικά, ερωτευτήκαμε. Εγώ προσεκτικός εκείνη αυθόρμητη. Εγώ προσανατολισμένος σε όσα με ενδιέφεραν. Εκείνη πιο ανοιχτή στο περιβάλλον και σε διάφορες πλευρές της ζωής. Εγώ πιο συγκεντρωμένος σε όσα διάβαζα και δούλευα. Εκείνη με πολλή προσοχή στην αισθητική, στην αρμονία και στο ωραίο».
Δείτε ακόμα >>> Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Σημίτη - Σε λίγη ώρα η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Η φωτιά καίει υλικά ανακύκλωσης και απορρίμματα
Πιθανόν να του έστησαν ενέδρα μέσω Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.