- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δουλεύουν 6 ώρες αλλά πληρώνονται για 8 - Η πρώτη εταιρεία που εφάρμοσε την 6ωρη εργασία στην Ελλάδα
Αυξήθηκε η παραγωγικότητά τους;
Η πρώτη εταιρεία που εφάρμοσε την 6ωρη εργασία στην Ελλάδα - Οι εργαζόμενοι δουλεύουν 6 ώρες αλλά πληρώνονται για 8
Οι εργαζόμενοι της KRS δουλέυουν 6 ώρες αλλά πληρώνονται για 8. Εργάζονται 2 ώρες λιγότερες κάθε μέρα κι όμως παραγωγικότητά της εταιρίας έχει αυξηθεί κατά 50%. Κι όλα αυτά σε μία εταιρεία που προσφέρει λογιστικές υπηρεσίες σε πάνω από 2.500 συνεργάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
«Το 6ωρο έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή μας, μπορούμε να διαχειριστούμε την καθημερινότητά μας, να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, να επιμορφωθούμε, να κάνουμε χόμπι», είπε στο MEGA ο Λάζαρος Ουρουμής, εργαζόμενος της εταιρίας KRS.
Ο καρκίνος που οδήγησε στην ιδέα της εξάωρης εργασίας
Η ιδέα της εξάωρης εργασίας γεννήθηκε μέσα από μια προσωπική περιπέτεια που σημάδεψε τον ιδρυτή της εταιρίας, Κωνσταντίνο Ράϊκο. Ο ιδρυτής της KRS, που σε ηλικία 31 κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο, πιστεύει ακράδαντα πως το να σκοτώνεσαι στη δουλειά δε σε κάνει απαραίτητα και πιο αποδοτικό. Αποτέλεσμα; Ενθαρρύνει τους συνεργάτες του να δουλεύουν λιγότερο αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό τους και την υγεία τους.
Η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 50%
Η ριζοσπαστική αλλαγή που έφερε στην αγορά, όχι μόνο αύξησε την παραγωγικότητα των εργαζομένων στην εταιρεία αλλά και τη διάθεσή τους για δουλειά και ζωή.
«Αυτές τις 2 ώρες που ‘γλιτώνουμε’ κάθε μέρα, μας προτρέπει να τις αφιερώνουμε στον εαυτό μας, να πηγαίνουμε γυμναστήριο. Υπάρχουν φορές που επειδή δεν φεύγαμε στις 6 ώρες, μας έκλεισε τους υπολογιστές για να φύγουμε», λέει η Χριστίνα Μπουγιούκου, υπεύθυνη διαδικασιών και εσωτερικού ελέγχου.
«Εγώ είμαι μανούλα και διάλεξα αυτήν τη δουλειά γιατί ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου και συγχρόνως να δουλεύω και να είμαι πιο αποδοτική», λέει άλλη εργαζόμενη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.