- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σε «λευκή απεργία» από σήμερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Η «λευκή απεργία» πραγματοποιείται λόγω εργασιακών ζητημάτων που δεν έχουν διευθετηθεί μεταξύ των ελεγκτών και της διοίκησης της ΥΠΑ
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσαν αιφνιδιαστική «λευκή απεργία» από σήμερα νωρίς το πρωί, προκαλώντας καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ελευθέριος Βενιζέλος: Μέχρι στιγμής δεν έχουν ακυρωθεί πτήσεις
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η «λευκή απεργία» πραγματοποιείται λόγω εργασιακών ζητημάτων που δεν έχουν διευθετηθεί μεταξύ των ελεγκτών και της διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), γεγονός που επηρεάζει την ομαλή κίνηση των ελληνικών αερολιμένων.
Στο πλαίσιο της «λευκής απεργίας», οι ελεγκτές εξυπηρετούν λιγότερες από τις προγραμματισμένες πτήσεις.
Πηγές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ακυρωθεί πτήσεις, ωστόσο, καταγράφονται καθυστερήσεις και δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζουν επακριβώς πώς θα κλιμακωθεί η «λευκή απεργία» και τι επιπτώσεις θα έχει στη ροή των πτήσεων, ειδικά ενόψει Σαββατοκύριακου.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» η «λευκή απεργία» των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας επηρεάζει, ήδη, την ακρίβεια των αφίξεων και αναχωρήσεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κι αυτό δεδομένου ότι δεν ξεπερνούν τις 44 οι κινήσεις αεροσκαφών ανά ώρα (22 αφίξεις και 22 αναχωρήσεις), όταν στο αεροδρόμιο του Μονάχου -που ως υποδομή διαθέτει συγκρίσιμα χαρακτηριστικά με το «Ελ.Βενιζέλος»- ο αριθμός αυτός διαμορφώνεται στις 90.
Σήμερα, ήδη, 99 πτήσεις ή το 23% του συνόλου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εμφανίζουν καθυστέρηση, ενώ τέσσερις έχουν ακυρωθεί. Αντίστοιχα, η μέση καθυστέρηση τοποθετείται σε 33 λεπτά. Χθες, η ημέρα ολοκληρώθηκε με καθυστερήσεις σε 321 πτήσεις που αντιστοιχούν στο 74% του συνόλου.
Σημειώνεται πως μέσα στο καλοκαίρι με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομίας και Υποδομών και Μεταφορών, είχε αποφασιστεί η καταβολή μπόνους της τάξεως των 11 εκατ. ευρώ στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.