- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ: Ειδοποίηση 112 σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας
To φαινόμενο αναβαθμίστηκε σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο
Κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ: Ειδοποίηση 112 σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας
Για έντονα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές τους ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της Αχαΐας και της Ηλείας λίγο μετά τις 18.00 της Δευτέρας καθώς ως γνωστόν ξεκινά η κακοκαιρία Atena.
Η κακοκαιρία Atena αναβαθμίστηκε σύμφωνα με το τελευταίο, επικαιροποιημένο, έκτακτο δελτίο καιρού και θα χτυπήσει τις εξής περιοχές:
- Από το βράδυ της Δευτέρας (9/9) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10/9) στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10/9) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
- Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10/9) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία.
- Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10/9) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11/9) στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία και στις Σποράδες.
- Από το βράδυ της Τρίτης (10/9) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11/9) στη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου
⚠️EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) September 9, 2024
Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε την Κυριακή 08-09-2024/1200 τοπική ώρα με α.α. 17/2024, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το… pic.twitter.com/QZSCUW2pwm
Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία - Κικίλιας: Η κακοκαιρία «ATENA» θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, δεν αποκλείονται πλημμυρικά φαινόμενα
Συνεδρίασε η επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου και συγκλήθηκε διυπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στη χώρα.
Όπως δήλωσε ο υπουργός, «με βάση την εκτενή ενημέρωση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου και σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, από απόψε το βράδυ και για τις επόμενες ημέρες θα εκδηλωθούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας», ενώ επισήμανε ότι «δεν πρόκειται για μια καλοκαιρινή αστάθεια, αλλά για ένα φθινοπωρινό σύστημα». «Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κακοκαιρία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, άρα δεν αποκλείονται τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας. Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Με βάση την εκτενή ενημέρωση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου και σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, από απόψε το βράδυ και για τις επόμενες ημέρες θα εκδηλωθούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας. Δεν πρόκειται για μια καλοκαιρινή αστάθεια, αλλά για ένα φθινοπωρινό σύστημα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κακοκαιρία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, άρα δεν αποκλείονται τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.
Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στο Ιόνιο, ενώ θα επηρεαστούν και η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος. Επίσης, αύριο από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το απόγευμα η κακοκαιρία θα πλήξει τη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και τη Βόρεια και Δυτική Θεσσαλία. Έχει συγκληθεί ήδη συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραχωρησιούχων αυτοκινητοδρόμων κλπ. για την προετοιμασία και τον συντονισμό του κρατικού μηχανισμού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.