- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλμυρός: Καταδικασμένη ιδιοκτήτρια λούνα παρκ έλαβε ξανά άδεια - Τι απαντάει ο Δήμος Λάρισας
Ο Δήμος Λαρισαίων εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την είδηση ότι καταδικασμένη ιδιοκτήτρια «μοιραίου» λούνα παρκ σε Χαλκίδα και Αλμυρό, έλαβε άδεια για πανηγύρι στη Λάρισα.
Η ανακοίνωση του Δήμου Λάρισας:
«Η ασφάλεια των πολιτών, η εξασφάλιση συνθηκών ομαλής λειτουργίας και η προστασία από κινδύνους κάθε τύπου, αποτελούν βασικές προτεραιότητες και αδιαπραγμάτευτες αρχές σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων.
Το ίδιο ισχύει και για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, σε κάθε διαδικασία που αφορά σε δημόσιο διαγωνισμό.
Με βάση τη διακήρυξη της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χώρου εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ, στη Νεάπολη, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης Λάρισας 2024 και συγκεκριμένα στα δικαιολογητικά συμμετοχής (αρθ. 6 της διακήρυξης), επί ποινή αποκλεισμού, προβλέπονταν μεταξύ άλλων και «απόσπασμα ποινικού μητρώου, έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας».
Κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας κατατέθηκε από τον πλειοδότη ο φάκελος των απαιτούμενων δικαιολογητικών, μεταξύ των οποίων και το απόσπασμα του ποινικού μητρώου, το οποίο ήταν λευκό (μηδέν).
Αφού ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά, η αρμόδια Επιτροπή του διαγωνισμού που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό, προχώρησε στην ανακήρυξη του πλειοδότη, ως όφειλε.
Κατά τη διαδικασία επανελέγχου των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν, επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα του προαναφερόμενου αποδεικτικού».
Τι συνέβη
Σύμφωνα με το onlarissa, η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια φέτος πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου Λάρισας για το ετήσιο πανηγύρι στη Νεάπολη που γίνεται το Σεπτέμβριο, για να εγκαταστήσει εκεί λούνα παρκ ιδιοκτησίας της.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η προκήρυξη του διαγωνισμού που έκανε ο Δήμος Λάρισας στις 8 Αυγούστου του 2024, ανέφερε ρητά ότι ένας εκ των όρων για τη συμμετοχή αυτών που ήθελαν να στήσουν λούνα παρκ στο πανηγύρι ήταν να μην έχουν καταδικαστεί για αδίκημα συναφές με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Όμως, η συγκεκριμένη επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 χρόνων με τριετή αναστολή αμετάκλητα για τον τραυματισμό παιδιού το 2009, επομένως, δεν είχε δικαίωμα, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, να συμμετέχει.
Η ίδια ιδιοκτήτρια έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για κακούργημα και για το θάνατο 13χρονης στο λούνα παρκ του Αλμυρού Βόλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σωστή συμπεριφορά στη θάλασσα είναι πρωτίστως ζήτημα σεβασμού
Επιχειρούν πάνω από 60 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δυνάμεις
Ιδιαίτερα ενισχυμένοι άνεμοι στην περιοχή και αύριο
Πού υποβάλλεται η αίτηση
Ποια είναι η κατάσταση στο νησί αυτή την ώρα
Οι ριπές των ανέμων ξεπερνούν ακόμη και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα
Μάχη με τις φλόγες στην Κρήτη - Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο
Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του εκτός της περιμέτρου της πυρκαγιάς
Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά
Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων
Η απάντηση του διαχειριστή του πνευματικού έργου του συνθέτη μετά τις αντιδράσεις
Πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι - Το διάγραμμα του Meteo
Όσα έγιναν γνωστά μέχρι στιγμής
Δραματική προειδοποίηση του Αστεροσκοπείου μετά τον τραγικό χαμό δύο πυροσβεστών
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
«Δεν υπάρχουν εναέρια μέσα, λόγω των ανέμων», λέει ο δήμαρχος της περιοχής
Παράλληλα μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο
Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 29, 32 και 52 ετών
«Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος» αναφέρει η ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.