- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στην Αττική: Στις 146 ανέρχονται οι ακατάλληλες προς χρήση κατοικίες
Συνεχίζονται οι αυτοψίες
Φωτιά στην Αττική: 146 ακατάλληλες προς χρήση κατοικίες - Συνεχίζονται οι αυτοψίες
Από την Τρίτη (13/8) τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε καθημερινή βάση και πραγματοποιούν ελέγχους και αυτοψίες σε κτιριακές υποδομές σε περιοχές της Αττικής μετά τις φωτιές της 11ης Αυγούστου.
Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΓΔΑΕΦΚ έλαβαν χώρα σε πυρόπληκτες περιοχές της φωτιάς στην Αττική και συγκεκριμένα των Δήμων Βριλησσίων, Διονύσου, Μαραθώνα, Μεγαρέων, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δήμους.
Φωτιά στην Αττική: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των αυτοψιών
Σήμερα, 19 Αυγούστου 2024, ολοκληρώθηκε το έργο της πρώτης βασικής φάσης των αυτοψιών της ΓΔΑΕΦΚ στην Αττική, με περισσότερους από 60 μηχανικούς, που περιλάμβανε τη γενική «σάρωση» των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής και την ανταπόκριση σε όλα τα αιτήματα των Δήμων. Πλέον, κατά τη δεύτερη φάση, τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ είναι σε συνεργασία με τους Δήμους και δρομολογούνται αυτοψίες σε συνέχεια αποστολής στοιχείων από τους Δήμους στη ΓΔΑΕΦΚ, αλλά και μετά από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες.
Συνολικά, μέχρι τώρα, στους παραπάνω εννέα Δήμους της Αττικής, διενεργήθηκαν 277 αυτοψίες σε κτίρια, εκ των οποίων 242 σε κατοικίες, 28 σε αποθήκες, 3 σε δημόσια κτίρια και 4 σε επαγγελματικούς χώρους.
Στις 146 ανέρχονται οι ακατάλληλες προς χρήση κατοικίες
Από αυτές τις αυτοψίες έχει προκύψει πως 146 κατοικίες χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες («κόκκινες») και προσωρινά ακατάλληλες προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες»), με την κατανομή στις δύο κατηγορίες να είναι 55 και 91 αντίστοιχα. Επίσης, 96 κατοικίες χαρακτηρίζονται – μετά και τη διενέργεια των αυτοψιών – ως κατάλληλες για χρήση («πράσινες») με κάποιες – ενδεχομένως – ελαφριές ζημιές.
Κατά τη δεύτερη φάση, οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δήμους, οι οποίοι συγκεντρώνουν τα αιτήματα των πολιτών.
Τέλος, όσο αφορά το έργο των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής που, επίσης, πραγματοποιούν αυτοψίες σε επιχειρήσεις, έχουν καταγραφεί, μέχρι τώρα, 31 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.