- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώνεται και τέταρτος οικισμός
Μάχη με τις φλόγες δίνουν για δεύτερη ημέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο νότιο Ρέθυμνο. Οι φλόγες από τη φωτιά έχουν μπει εντός του οικισμού της Αγίας Παρασκευής, λίγα μέτρα μόλις από τα σπίτια. Το χωριό έχει εκκενωθεί. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και εθελοντών είναι έντονη για να μην περάσουν οι φλόγες εντός οικισμού. Αλεπάλληλα μηνύματα 112 για εκκένωση οικισμών.
Η φωτιά αναζωπυρώθηκε λίγο μετά τις 12.30 με τις φλόγες να γίνονται απειλητικές για οικισμούς με αποτέλεσμα οι Αρχές να προχωρούν σε εκκενώσεις.
Σημειώνεται ότι ο αέρας που φυσάει στην περιοχή δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, το οποίο όμως ενισχύεται από τις συνεχής ρίψεις νερού από αέρος.
Εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί και λόγω της ζέστης αλλά και λόγω του τεράστιου πύρινου μετώπου, η ατμόσφαιρα είναι τόσο αποπνικτική που δεν μπορούν να αναπνεύσουν, «σε πιάνει ζάλη» όπως χαρακτηριστικά περιέγραφαν άνθρωποι που μάχονται στο μέτωπο, σύμφωνα με το Cretalive.
Υπενθυμίζεται ότι οι συνθήκες ήταν δύσκολες και κατά την διάρκεια της νύχτας, ακόμη και για τους πολύ έμπειρους πυροσβέστες που έπρεπε να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από το "φαινόμενο της καμινάδας"
Μπαράζ μηνυμάτων από το 112
Λίγο μετά τις 15.30 ενεργοποιήθηκε εκ νέου το 112, στέλνοντας μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Πλάτανος, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ηχήσει για εκκένωση της περιοχής Βαθιακό. Ενώ στις 16.00 μήνυμα εστάλη και για την περιοχή Σάτα και Ρίζικας.
Νωρίτερα μήνυμα εστάλη από το "112" στους κατοίκους των χωριών Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη και Νίθαυρης καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα, ενώ κατόπιν δεύτερο και τρίτο μήνυμα καλούσαν τους κατοίκους του Αποδούλου να μετακινηθούν προς τον Φουρφουρά και τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής προς Μάνδρες.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) August 8, 2024
📍#Ρέθυμνο
🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Βαθιακού απομακρυνθείτε προς #Πλάτανο
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki
@hellenicpolice
Μάλιστα, από τον Δήμο Αμαρίου έγινε γνωστό, ότι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στο Φουρφουρά είναι ανοικτό για όσους ειδοποιήθηκαν ή ειδοποιηθούν να απομακρυνθούν από τις οικίες τους.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) August 8, 2024
📍#Ρέθυμνο
🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Σάτα
🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Σάτα απομακρυνθείτε προς #Κλήμα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
📍#Ρέθυμνο
🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Ρίζικας
🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Ρίζικας απομακρυνθείτε προς #Μάνδρες
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) August 8, 2024
⚠️ Activation of 112 - Emergency Number
— 112 Greece (@112Greece) August 8, 2024
📍#Rethymno
🔥 Wildfire in the area of #Platanos
🆘 If you are in the area of #Platanos, evacuate towards #Lochria
‼️ Follow the instructions of the Authorities
ℹ️ https://t.co/tg45OiBehz@pyrosvestiki@hellenicpolice https://t.co/xNg4kybotA
Πηγή: cretalive
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υμνογραφία και προσωνύμια της Παναγιάς
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά από το μεσημέρι της Παρασκευής
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Σε αυξημένη επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Σε ισχύ μέχρι τις 13:00 το απαγορευτικό από Λαύριο και Ραφήνα
Τι ισχύει για τις γραμμές που λειτουργούν σε 24ωρη βάση
Η επέκταση της Καλαμαριάς περιλαμβάνει πέντε σταθμούς και περίπου 4,8 χιλιόμετρα υπόγειας γραμμής
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Ισχυροί άνεμοι έως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο
Πώς θα εξελιχθούν οι ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ώρες
Υποχρεωτική αργία σήμερα Σάββατο
Η εύρεση της εικόνας, ο ναός και οι εκδηλώσεις στο νησί
Η πρόγνωση του μετεωρολόγου για τις επόμενες μέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.