Άγρια άλογα πέφτουν νεκρά στο Δέλτα του Έβρου λόγω λειψυδρίας - Κάτοικοι στήνουν αυτοσχέδιες ποτίστρες
Οι προσπάθειες για να τους προσφέρουν νερό
Άγρια άλογα νεκρά λόγω λειψυδρίας στο Δέλτα του Έβρου - Οι προσπάθειες που κάνουν οι κάτοικοι για να τους προσφέρουν νερό
Άγρια άλογα εντοπίστηκαν νεκρά στο Δέλτα του Έβρου, ενώ δεκάδες άλλα εμφανίζουν συμπτώματα αφυδάτωσης λόγω της λειψυδρίας που επικρατεί. Για τον ίδιο λόγο, δεν είναι λίγοι οι κτηνοτρόφοι που απομακρύνουν τα κοπάδια τους από το βόρειο τμήμα του Δέλτα προς τα ενδότερα του νομού Έβρου.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η λειψυδρία, η εισχώρηση θαλασσινού νερού στο Δέλτα του ποταμού Έβρου και οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται να οδήγησαν στον θάνατο τα δύο άλογα από τα 200 που διαβιούν στην περιοχή. Κάτοικοι της περιοχής και μέλη του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, με σκοπό τη διάσωση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού των άγριων αλόγων που διαβιούν στην περιοχή, μεταφέροντας με ίδια μέσα αυτοσχέδιες ποτίστρες και 300 μπιτόνια νερό, τα οποία τοποθετήθηκαν σε σημεία μέσα στο Αινήσιο.
Στην περιοχή αναμένεται να μεταβούν σήμερα (22.7) κτηνίατροι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να διενεργήσουν νεκροψία στα νεκρά άλογα και να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.
Posted by Konstantinos Bogatsas on Saturday, July 20, 2024
Όπως σημειώνει ο σύλλογος, «παρά τις εκκλήσεις μας στους αρμόδιους φορείς, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Έτσι ο σύλλογος με σύσσωμα τα μέλη του ανέλαβε την πρωτοβουλία και μετέφερε με ιδία μέσα αυτοσχέδιες ποτίστρες και 300 μπιτόνια νερό τα οποία τοποθετήθηκαν σε σημεία μέσα στο Αινήσιο με σκοπό την διάσωση τους. Ευελπιστούμε, επαναλαμβάνοντας αυτήν τη δραστηριότητα όσες φορές χρειαστεί να καταφέρουμε την διάσωση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού των άγριων αλόγων».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.