Ελλαδα

Φωτιά στην Κερατέα - Εκδόθηκε 112 για εκκένωση προς Ανάβυσσο

Οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Κερατέα: Εκδόθηκε 112 για εκκένωση προς Ανάβυσσο - Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο.
Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Δημολάκι Κερατέας στη Λαυρεωτική © Eurokinissi/Γιάννης Σπυρούνης

Φωτιά στην Κερατέα: Εκδόθηκε 112 για εκκένωση προς Ανάβυσσο - Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δημολάκι Κερατέας στη Λαυρεωτική. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 15:35 και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι πολίτες έλαβαν μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία, ώστε σε περίπτωση που βρίσκονται στο σημείο να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και να εκκενώσουν μέσω λεωφόρο Λαυρίου προς Ανάβυσσο.

Φωτιά στην Κερατέα: Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο της δασικής περιοχής, δεν επιτρέπουν στους πυροσβέστες να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή Δημολάκι. Η φωτιά δείχνει να είναι διαχειρίσιμη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο ακόμη δεν έχει επιτευχθεί ο περιορισμός της, αναφέρει η τελευταία ενημέρωση των αξιωματικών της υπηρεσίας.

Τουλάχιστον 45 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα βρίσκονται στο σημείο ενώ δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Επίσης, στην περιοχή έχουν καταφτάσει και εθελοντικές ομάδες για να βοηθήσουν στις ενέργειες των πυροσβεστών.

Ένας ικανός όγκος κατοίκων από τις περιοχές Δημολάκι και Συντερίνα Κερατέας, κυρίως ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά έχουν αποχωρήσει από τα σπίτια τους έπειτα από το μήνυμα που απέστειλε το 112. Αρκετοί όμως κάτοικοι, έχουν παραμείνει ρίχνοντας νερό στα δένδρα γύρω από τα σπίτια τους.

Οι πυροσβέστες θεωρούν ότι μέσα στο επόμενο δίωρο, εάν δεν έχουν αλλάξει προς το χειρότερο οι καιρικές συνθήκες, η φωτιά πιθανόν να έχει ορειοθετηθεί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.