- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Φοιτητικές Εκλογές: Διαφορετικά αποτελέσματα και εκατέρωθεν κατηγορίες από ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΚΣ
Και οι δύο φοιτητικές παρατάξεις υποστηρίζουν ότι αποτελούν «πρώτη δύναμη»
Φοιτητικές Εκλογές: Διαφορετικά αποτελέσματα δίνουν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΚΣ - Οι κατηγορίες για νοθεία
Διαφορετικά αποτελέσματα για τις Φοιτητικές Εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (22.5) στα πανεπιστήμια της χώρας, δίνουν για ακόμη μία χρονιά ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και ΠΚΣ. Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ υποστηρίζει ότι για 37η χρονιά αποτελεί πρώτη δύναμη, ενώ το ΠΚΣ όταν καταλαμβάνει την πρώτη θέση πανελλαδικά.
Σύμφωνα με την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για 37η συνεχόμενη χρονιά ανεδείχθη πρώτη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 40,01%, με την ενσωμάτωση να ανέρχεται στο 98,8%. Δεύτερη, η ΠΚΣ με ποσοστό 23.49%, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ΠΑΣΠ με ποσοστό 12,49%. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει λόγο για «ξεκάθαρη επιλογή» από μεριάς των φοιτητών: «Οι φοιτητές επέλεξαν την πρόοδο, την εξωστρέφεια και τις μεταρρυθμίσεις των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τις οποίες στηρίζει η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ΠΚΣ, η ίδια κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με ποσοστό 34,19%. Ακολουθεί η Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ με 24,52% και η ΠΑΣΠ με 10,25%.
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΚΣ ανταλλάσσουν κατηγορίες για εκατέρωθεν νοθεία στις Φοιτητικές Εκλογές
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με ανακοινώσεις τους, οι δυο παρατάξεις ανταλλάσσουν κατηγορίες εκατέρωθεν για νοθεία.
Από τη μία, Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ κατηγόρησε την ΠΚΣ ότι «σε πολλές σχολές έστησε μόνη της κάλπες εκτός της νόμιμης διαδικασίας, δημιουργώντας φοιτητικούς συλλόγους - φαντάσματα». Από την άλλη, η Πανσπουδαστική κατηγόρησε τη «γαλάζια» παράταξη ότι «έχει πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική».
Σύμφωνα και με τις δύο παρατάξεις, πάντως, ο αριθμός των φοιτητών που προσήλθαν στις κάλπες ανήλθε περίπου στις 50.000. Η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σχημάτισε ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.