Ελλαδα

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Εγώ δεν είπα τις γυναίκες κλώσσες, είπα να είναι μάνες, παρομοίωση έκανα»

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του σχετικά με τις γυναίκες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης
Ο Μητροπολίτης Κοζάνης παρομοιάζει τις γυναίκες με κλώσες © Youtube

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Δεν είπα τις γυναίκες κλώσσες» - Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του σχετικά με τις γυναίκες

Τη δική του απάντηση έδωσε ο Μητροπολίτης Κοζάνης και Σερβίων, Παύλος για όσα είπε για τις γυναίκες στο κήρυγμά του μετά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη το βράδυ της Παρασκευής. 

«Είπα τη γυναίκα κλώσσα; Είπα ότι εάν η κλώσσα φύγει από τα πουλιά της, καταστράφησαν τα πουλιά της. Έτσι και η μάνα, όταν εγκαταλείπει τα παιδιά της γίνονται συμμορίες. Αυτές οι συμμορίες δεν σας ενοχλούν; Δεν τα αγαπάτε αυτά τα παιδιά; Έλεος πια! Γίνετε άνθρωποι, μανάδες θέλουμε» είπε ο κ. Παύλος και συμπλήρωσε: «εγώ δεν είπα τις γυναίκες κλώσσες, είπα να είναι μάνες, παρομοίωση έκανα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0qcc90xb415)

Μητροπολίτης Κοζάνης: Η δήλωσή του για τις γυναίκες 

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης αναφέρει: «Κατηγορούμε τις συμμορίες παιδιών... Γιατί; Γιατί γινόμαστε κατήγοροι; Θα έπρεπε να κατηγορούμε τους εαυτούς μας που αφήσαμε τα παιδιά μας μέσα στους δρόμους. Δεν λαϊκίζω, αυτή είναι η αλήθεια. Και τώρα θα γίνει σεισμός από αυτό που θα πω, αλλά δεν έχω πρόβλημα, αυτή είναι η αλήθεια. Αν δεν επιστρέψει η γυναικά στο σπίτι της και να μαζέψει – σαν την κλώσα – τα πουλάκια κάτω από τις φτερούγες της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά, θα εγκληματούν το ένα στο άλλο. Και οι κοπέλες - γυναίκα τι πάει να πει γυναίκα; το ωραιότερο που έφτιαξε ο θεός πλάσμα, το πλέον ευαίσθητο, πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία - να χτυπιούνται χειρότερα από τα γαϊδούρια. Τα βλέπετε μέσα στις τηλεοράσεις και τα κατηγορείται. Όταν, όμως, αγωνιζόμαστε να παχνίζουμε και όχι να αναπτύσουμε, να καλλιεργούμε, τι περιμένουμε...»

Δείτε τη δήλωση του μητροπολίτη μετά το 02:03:36:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ