- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η επίσημη πρόβα της Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/4) στην Αρχαία Ολυμπία, χαρίζοντας εντυπωσιακές εικόνες στους θεατές που χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό και σεβασμό κατά τη διάρκειά της.
Η πρόβα, όπως πάντα, έγινε μία μέρα πριν το Ολυμπιακό Φως ξεκινήσει το ταξίδι του αυτή τη φορά για το Παρίσι. Η Φλόγα γεννήθηκε παραδοσιακά από τις αχτίδες του Ήλιου στο Ναό της Ήρας στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά.
Ακολούθησε ο χορός των Ιερειών και των Κούρων στο χορευτικό που δημιούργησε και σκηνοθέτησε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, με ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Πρώτος Λαμπαδηδρόμος είναι ο Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος και παρουσιαστής της εκδήλωσης ο Νίκος Αλιάγας. Δεύτερη Λαμπαδηδρόμος θα είναι η Γαλλίδα Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Λορ Μανοντού και τρίτος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.
Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 11.30, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Στις 26 Απριλίου, η Ολυμπιακή Δάδα θα έρθει στην Αθήνα και η παράδοση της Φλόγας στο Παρίσι θα γίνει σε ειδική τελετή στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο).
Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από την Αρχαία Ολυμπία:
Δειτε περισσοτερα
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, τρεις φωτογράφοι αποτυπώνουν τη δική τους Αθήνα μέσα από εικόνες, στιγμές και πρόσωπα της πόλης
Για ακόμη μία χρονιά, ο Voice102,5 κατάφερε να μετατρέψει μια αθηναϊκή πλατεία σε μια μεγάλη γιορτή
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο γνωστός street artist μίλησε για την Αθήνα των αντιφάσεων
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο εικαστικός καλλιτέχνης και φωτογράφος μας δείχνει εικόνες που αγαπά στην πόλη
Φωτογραφική σπουδή στο μοναδικό χωριό της Τήνου
Μια Γιορτή της Μητέρας γεμάτη μουσική, λουλούδια και χαμόγελα