- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρωταπριλιά με 31άρια σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας - Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος
227 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 25 °C
Καιρός - Θερμοκρασία: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος - 227 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 25 °C
Συνεχίστηκαν τη Δευτέρα (1/4) οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο ειδικότερα στις περιοχές της κεντρικής Ελλάδας να φτάνει στο «κόκκινο».
Όπως φαίνεται στο χάρτη του Meteo, παρουσιάζεται στη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών του παρακάτω Χάρτη, όπου σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, 227 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 25 °C, ενώ η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφτηκε στη Λιβαδειά με 31 °C. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι την Κυριακή 31/03 ο αριθμός των μετεωρολογικών σταθμών που κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 25 °C, ήταν 148.
Στη Λιβαδειά η θερμοκρασία άγγιξε τους 31 °C, ενώ στον χάρτη αποτυπώνονται οι περιοχές που η θερμοκρασία πλησίασε και ξεπέρασε το φράγμα των 30 βαθμών. Την Κυριακή (31/3) ο αριθμός των μετεωρολογικών σταθμών που κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 25 βαθμών Κελσίου, ήταν 148.
H πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 2 Απριλίου
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ασθενείς και τοπικά μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης, θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Πιο αναλυτικά:
Για την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 22 βαθμούς), 13 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως 21 βαθμούς στην Ήπειρο), 13 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες, 10 έως 29 βαθμούς στην Κρήτη, 13 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 17 έως 24 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ και στο Σαρωνικό σε τοπικά μέτριους 5 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.