- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Επίθεση στην Ερμού: Απολογείται την Τρίτη ο αλλοδαπός δράστης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο
Παραμένει στη ΜΕΘ η 22χρονη - Το σακίδιό της ήταν αυτό που την έσωσε
Επίθεση στην Ερμού: Απολογείται την Τρίτη ο αλλοδαπός δράστης - Παραμένει στη ΜΕΘ η 22χρονη
Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο Ιρακινός, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής μαχαίρωσε, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, μια 22χρονη κοπέλα στην οδό Ερμού. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε συνδυασμό με την κατοχή και χρήση όπολου (μαχαίρι), ενώ ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας για την επίθεση του Ιρακινού σε βάρος της νεαρής γυναίκας «ο κατηγορούμενος προσέγγισε την παθούσα ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗ Νικολέτα του Κωνσταντίνου, γεν. το 2002, η οποία μετέβαινε σε παρακείμενο κατάστημα όπου εργάζεται, και με την χρήση μαχαιριού, που είχε στην κατοχή του, την μαχαίρωσε με ανθρωποκτόνο πρόθεση στα πλευρά και την ωμοπλάτη, για άγνωστο λόγο. Μετά το πέρας της ανωτέρω ενέργειας, ο κατηγορούμενος παρέμεινε επί της οδού Ερμού έως ότου προσήλθαν αστυνομικοί της Δ.Α.Α./Υ.Ε.Ε.Δ./Τ.Ε.Δ., οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, όπου συνελήφθη».
«Από την κατοχή του ανωτέρω κατηγορούμενου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν: α) ένα (1) μαχαίρι, συνολικού μήκους είκοσι τριών (23) εκατοστών και με μήκος λάμας δέκα τριών (13) εκατοστών, το οποίο φέρει ίχνη καστανέρυθρης ουσίας και β) μία (1) ζακέτα, μπλε χρώματος. Η παθούσα ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗ Νικολέτα, με το πέρας της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της, αρχικά εισήλθε σε παρακείμενο κατάστημα με την επωνυμία «ΜΑΤΣΟΥΚΑ» επί της οδού Ερμού αριθ. 37 στην Αθήνα, όπου εντός του καταστήματος έπεσε επί του πατώματος και ξεκίνησε να αιμορραγεί. Στο σημείο, αρχικά, της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από περίοικους και υπαλλήλους του καταστήματος και εν συνεχεία, αστυνομικοί που προσήλθαν στο σημείο, περιέδεσαν τα τραύματα στην αριστερή ωμοπλάτη και τα πλευρά της. Κατά την φροντίδα των τραυμάτων της, εντοπίστηκε τραύμα στην περιοχή του πνευμονοθώρακα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με θωρακικές σφραγίδες, έως ότου να προσέλθει σταθμός του Ε.Κ.Α.Β. Κατόπιν, την μετέφεραν στο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η παθούσα είναι διασωληνωμένη σε Μ.Ε.Θ. και δεν καθίσταται δυνατή η λήψη σχετικής ένορκης εξέτασης της ως μάρτυρας» συμπληρώνεται στο ενημερωτικό.
Πώς συνέβη η επίθεση στην Ερμού
«Η κοπέλα ήταν κατάσκοπος και με παρακολουθούσε. Τη μαχαίρωσα για να την αποφύγω», φέρεται να είπε ο δράστης στις Αρχές.
Ο δράστης ακινητοποίησε την ανυποψίαστη γυναίκα στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών. Στη συνέχεια την χτύπησε με μαχαίρι δύο φορές στην ωμοπλάτη, κοντά στην καρδιά, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη αιμορραγία, καθώς το βάθος των δύο τραυμάτων ήταν τέσσερα δάκτυλα. Η 32χρονη έπεσε αιμόφυρτη κοντά στο κατάστημα ρούχων όπου εργαζόταν.
Προστρέξαντες αστυνομικοί των πεζών περιπολιών που βρίσκονταν στην περιοχή, ακινητοποίησαν τον δράστη, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Αθηνών. Μάλιστα, σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή της σύλληψής του μπροστά στους σοκαρισμένους πολίτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Έκανε συγκεκριμένες ερωτήσεις για το ιδιωτικό νησί
Ο σμήναρχος «έσπασε» και ομολόγησε στα πρώτα λεπτά της σύλληψής του
Οι δηλώσεις Παναγόπουλου, Κακούση και η παραίτηση της Στρατινάκη
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Το φαινόμενο που άφησε στο διάβα του καταστροφές, νεκρούς και τραυματίες
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Τέσσερις δονήσεις 2 έως 3,9 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ιεράπετρας και της Χρυσής
Δύο οι βαριά τραυματίες από το ατύχημα
O επιχειρηματίας της διασκέδασης πέθανε σε ηλικία 79 ετών
Κλειστό το τμήμα από Βασ. Γεωργίου Α’ έως Τσαμαδού – σε ισχύ εκτροπές μέχρι την αποκατάσταση
Έρευνα εθελοντών καταγράφει ελλείψεις σε χρηματοδότηση, κτηνιατρική φροντίδα και συντονισμό των δήμων
Ο μετεωρολόγος εξηγεί γιατί ο υδράργυρος θα ανέβει έως και 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα τις επόμενες ημέρες
Αστυνομική επιχείρηση της ΔΑΟΕ σε Αττική, Βοιωτία και Βόρεια Ελλάδα – κατασχέθηκαν χρήματα, όπλα και φορτηγά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.