Ελλαδα

Σπέτσες: Ασυνείδητος σκότωσε τέσσερις αδέσποτες γάτες

Έρευνες αστυνομίας και συναρμόδιων υπηρεσιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάτα
© Unsplash / Brian Wangenheim

Σπέτσες: Ασυνείδητος σκότωσε τέσσερις αδέσποτες γάτες

Κάτοικος της περιοχής στον Άγιο Ελευθέριο στις Σπέτσες το πρωί της περασμένης Παρασκευής (16-02-2024) εντόπισε τέσσερις νεκρές γάτες. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομικοί και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, τα νεκρά ζώα μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «έγινε παραγγελία λήψης βιολογικών υλικών, η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων και η μεταφορά των ληφθέντων βιολογικών υλικών στη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής».

Για την υπόθεση σχηματίστηκε αυτεπάγγελτη δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, ενώ διερευνάται η ύπαρξη τυχόν πρόσθετων καταγγελιών που έχουν υποβληθεί στην τοπική δημοτική Αρχή.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση: «Η Ελληνική Αστυνομία, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πιστή τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, θέτοντας ως στόχο την εξάλειψη περιστατικών κακοποίησης και βασανισμού τους.

Στο πλαίσιο αυτό, βάσει ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων, εφαρμόζει αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια, αποσκοπώντας στην πλήρη αντιμετώπιση του φαινόμενου της κακοποίησης των ζώων.

Προς τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί και η τηλεφωνική γραμμή «10410» στην οποία οι πολίτες μπορούν να καλούν για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων».

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ