Ελλαδα

Σαμποτάζ στο ΕΚΠΑ: Άλλη μια ΕΔΕ της πλάκας

«Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών αναθέτει την ΕΔΕ σε έναν άμεσα εμπλεκόμενο. Και γι’ αυτό ο άμεσα εμπλεκόμενος δεν παραιτείται από επικεφαλής της ΕΔΕ»

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΠΑ: Η διακοπή λειτουργίας του server του Πανεπιστημίου και η ΕΔΕ με επικεφαλής έναν από τους εμπλεκόμενους των οποίων ο ρόλος πρέπει να διερευνηθεί
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

ΕΚΠΑ: Η διακοπή λειτουργίας του server του Πανεπιστημίου και η ΕΔΕ με επικεφαλής έναν από τους εμπλεκόμενους των οποίων ο ρόλος πρέπει να διερευνηθεί

Δεν ξέρω αν ο συνδικαλιστής Βαϊνάς, που ισχυρίζεται ότι το σαμποτάζ στις εξετάσεις των φοιτητών του ΕΚΠΑ έγινε κατόπιν διαπραγμάτευσης και σε συμφωνία με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο, λέει αλήθεια (αν και μέχρι τώρα που γράφω ο αντιπρύτανης δεν έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του συνδικαλιστή). Κανονικά αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί από τη σχετική ΕΔΕ που έχει διατάξει ο πρύτανης Σιάσος. Μόνο που επικεφαλής της ΕΔΕ έχει τοποθετηθεί ο αντιπρύτανης. Δηλαδή ένας από τους εμπλεκόμενους των οποίων ο ρόλος πρέπει να διερευνηθεί.

Μπορεί βέβαια ο αντιπρύτανης Ευσταθόπουλος να έχει την ικανότητα να ερευνήσει τον εαυτό του και τον ρόλο του στην υπόθεση καλύτερα από τον καθένα αλλά ίσως κάποιος ισχυριστεί ότι θα ήταν καλύτερο να απαλλαγεί από αυτή τη δύσκολη δουλειά του να πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη του και να περιγράψει με απόλυτη ειλικρίνεια αυτό που αντικρίζει. Ε, αυτός ο κάποιος θα κάνει λάθος.

Η πρυτανεία του ΕΚΠΑ δεν έχει κανέναν λόγο να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της και να προσποιηθεί ότι η ΕΔΕ έχει διαταχθεί από γνήσια επιθυμία να γίνει γνωστή η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι του σαμποτάζ. Πρόκειται άλλωστε για πρυτανεία ελληνικού κρατικού πανεπιστημίου, δηλαδή ενός οργανισμού αλλεργικού στην ευθύνη και άρα και στην τιμωρία.

Και μόνο η ιδέα ότι μπορεί να γίνει στο δημόσιο ΕΔΕ για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι είναι στ’ αλήθεια εξωφρενική και, όπως φαίνεται, η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τέτοιου είδους εξωφρενικές ιδέες. Γι’ αυτό και αναθέτει την ΕΔΕ σε έναν άμεσα εμπλεκόμενο. Και γι’ αυτό ο άμεσα εμπλεκόμενος δεν παραιτείται από επικεφαλής της ΕΔΕ. Αν μη τι άλλο να αναγνωρίσουμε στους ανθρώπους ότι δεν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους και ευθέως δηλώνουν ότι δεν θέλουν κανείς να υποστεί οποιαδήποτε συνέπεια για το σαμποτάζ.

Υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος, όταν στήνεις μια ΕΔΕ της πλάκας, κάποιος να πιστέψει ότι είσαι ένας οργανισμός της πλάκας. Και λοιπόν; Ο πρύτανης, ο αντιπρύτανης και οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν ακόμα το μονοπώλιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν υπάρχει εναλλακτική για όποιον δεν έχει τα μεγάλα ποσά που απαιτούν οι σπουδές στο εξωτερικό κι ακόμα κι αν όντως ιδρυθούν μη κρατικά πανεπιστήμια, πάλι για πολλούς συμπολίτες εναλλακτική δεν θα υπάρχει. Αυτοί θα κάνουν κουμάντο και ο οργανισμός τους μπορεί να είναι όσο της πλάκας θέλει. Το πανεπιστήμιο και οι σέρβερ του είναι δικά τους και τα κάνουν ό,τι γουστάρουν. Και οργανώνουν και μια ΕΔΕ της πλάκας για να διαλύσουν κάθε αμφιβολία για το ποιος κάνει το κουμάντο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για να αποδείξουν και στους πιο αφελείς ότι το βασικότερο συστατικό του αυτοδιοίκητου είναι το αυτοκουκούλωτο. Και μπράβο του.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ