Ελλαδα

ΕΔΕ για το σαμποτάζ στο σέρβερ του ΕΚΠΑ κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Με απόφαση των πρυτανικών αρχών του πανεπιστήμιου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΔΕ για το σαμποτάζ στο σέρβερ του ΕΚΠΑ κατά την διάρκεια των εξετάσεων
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΕΚΠΑ: ΕΔΕ για το σαμποτάζ στον σέρβερ - Με απόφαση των πρυτανιικών αρχών του πανεπιστημίου 

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξαν οι πρυτανικές αρχές για το σαμποτάζ στον σέρβερ του ΕΚΠΑ το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν να υπάρξει και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτήριο όπου στεγάζονται οι κρίσιμες υποδομές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz3ba0d3s2op)

ΕΚΠΑ: Το περιστατικό τη Δευτέρα

Ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητές εισέβαλαν στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του ΕΚΠΑ και έριξαν τον server του πανεπιστημίου για να μποϋκοτάρουν την διεξαγωγή των διαδικτυακών εξετάσεων όπως αποφασίστηκε από τις διοικήσεις των σχολών ως απάντηση στις καταλήψεις των Ιδρυμάτων.

Ο σέρβερ έκλεισε για 1 ώρα και ένα τέταρτο, ενώ στο σημείο επικράτησε ένταση, με κάποιες μαρτυρίες να κάνουν λόγο ακόμα και για απειλές για δολιοφθορά σε μηχανήματα.

Εξω από το κτίριο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έως το μεσημέρι παρέμεναν τουλάχιστον 50 φοιτητές, έχοντας αναρτήσει πανό. Λίγο μετά τις 12.30, στο σημείο εμφανίστηκε ομάδα κουκουλοφόρων που προκάλεσε ζημιές σε υπολογιστές εντός του κτιρίου, ενώ έριξαν και μπογιές στους τοίχους. Κάποιοι φοιτητές αντέδρασαν και υπήρξε συμπλοκή, με τουλάχιστον ένα φοιτητή να έχει τραυματιστεί.

Ο σέρβερ έκλεισε για 1 ώρα και ένα τέταρτο, ενώ στο σημείο επικράτησε ένταση
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕ-ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων, σε σχετική ανακοίνωση, τονίζει ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει, με εκβιαστικό τρόπο, το φοιτητικό κίνημα με την εξ αποστάσεως εξεταστική! Ενάντια στις μεθοδεύσεις αυτές, σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ μαζί με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων, απαντούν από κοινού με παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου) του ΕΚΠΑ, ρίχνοντας τους σέρβερ του πανεπιστημίου, μπλοκάροντας έτσι την τηλεξεταστική».

Σημειώνεται ότι την παραπάνω κίνηση την είχαν προαναγγείλει στις 7 Φεβρουαρίου με σχετική ανακοίνωση.

Κιντή: Ας αναλογιστούν οι φοιτητές πώς γίνονται αυτά και τι σημαίνουν για τις σπουδές τους και για το μέλλον τους

Η Βάσω Κιντή, καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έκανε δυο σχετικές αναρτήσεις:

Πριν μερικές μέρες προέβαλε η Αυγή τη βούληση των φοιτητών που διαμαρτύρονται για το ν/σ ότι θα κάνουν μπλακ-άουτ. Και...

Posted by Vasso Kindi on Monday, February 12, 2024

"Λίγο μετά τις 12.30, στο σημείο εμφανίστηκε ομάδα κουκουλοφόρων που προκάλεσε ζημιές σε υπολογιστές εντός του κτιρίου,...

Posted by Vasso Kindi on Monday, February 12, 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ