Ελλαδα

Έρχεται το «αγροτικό 112» - Ποια θα είναι η χρήση του

Ποιος ο στόχος πίσω από τη δημιουργία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγρότης κρατά στα χέρια του κινητό και φυτό ενώ βρίσκεται χωράφι
Αγροτικό 112: Τι είναι και πώς θα λειτουργεί © Unsplash +

Αγροτικό 112: Τι είναι και πώς θα λειτουργεί - Ο στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

To «αγροτικό 112» προετοιμάζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων για τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Τρακτέρ σε χωράφι κατά τη διάρκεια της συγκομιδής
Αγροτικό 112: Τι είναι και πώς θα λειτουργεί © EUROKINISSI

Το συγκεκριμένο εργαλείο προετοιμάζεται από το ΥπΑΑΤ και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το Υπουργείο επισημαίνει ότι πρόκειται για καινοτόμο ψηφιακή εφαρμογή η οποία θα συνδυάζει τα γεωχωρικά δεδομένα των αγροτεμαχίων (όπως αυτά δηλώνονται στη δήλωση ΟΣΔΕ), τη δυνατότητα πρόβλεψης συγκεκριμένων καιρικών φαινομένων που επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή και την έγκαιρη ενημέρωσ η- προειδοποίηση των γεωργών ή κτηνοτρόφων που βρίσκονται στη ζώνη προειδοποίησης, που αναμένεται να  πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα.

Αγροτικό 112 - Αλλάζει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ

Η προσπάθεια εντάσσεται στην αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ που θα φέρει σε διαβούλευση το ΥΠΑΑΤ και θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες αγρότες κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, να προβούν σε εκείνες τις ενέργειες που θα μπορούν να προστατεύσουν την περιουσία τους από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Όπως άλλωστε σημειώνει το αρμόδιο Υπουργείο, «η κλιματική κρίση είναι πλέον εδώ και το ΥΠΑΑΤ  σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς σχεδιάζει τη δημιουργία εργαλείων, που θα βοηθήσουν τους Έλληνες αγρότες να έχουν άμεση και εξατομικευμένη ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα ενώ ταυτόχρονα θα τους παρέχονται συγκεκριμένες οδηγίες για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ