Ελλαδα

Αγία Παρασκευή: Δίωξη για κακούργημα στους δράστες του ξυλοδαρμού του 14χρονου

Δικογραφία και για τους γονείς τους

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγία Παρασκευή: Δίωξη για κακούργημα στους δράστες του ξυλοδαρμού του 14χρονου
Αγία Παρασκευή: Δίωξη για κακούργημα στους δράστες του ξυλοδαρμού του 14χρονου © Unsplash+

Αγία Παρασκευή: Δίωξη για κακούργημα στους δράστες του ξυλοδαρμού του 14χρονου -  Δίωξη για παραμέληση ανηλίκων και στους γονείς των δραστών

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημελληματα ασκήθηκε στους τέσσερις δράστες για τον ξυλοδαρμό του 14χρονου στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

  • ληστεία από κοινού (κακούργημα)
  • απλή σωματική βλάβη από κοινού (πλημμέλημμα)
  • παράνομη βία από κοινού (πλημμ)
  • παράβαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα από κοινού (πλημμέλλημα)
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού (πλημμέλλημα).
Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cya062bliu61)

Αγία Παρασκευή: Δίωξη για παραμέληση ανηλίκων στους γονείς των δραστών

Οι ανήλικοι θα κληθούν από τον ανακριτή ανηλίκων σε απολογία. Παράλληλα ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση ανηλίκων σε βαθμό πλημελλήματος στους γονείς των δραστών.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο πατέρας του 14χρονου που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην Αγία Παρασκευή αποκάλυψε ότι δέχτηκε εκ νέου απειλητικό τηλεφώνημα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy8aj580jfdd)

Μιλώντας στο OPEN το πρωί της Κυριακής (7.01) ο πατέρας του 14χρονου είπε: ««Χθες το βράδυ στις 21.40 τηλεφώνησαν από απόκρυψη στο τηλέφωνο του γιου μου και τον απείλησαν πάλι», είπε ο πατέρας του 14χρονου που υπέστη τον ξυλοδαρμό από τρεις συνομίληκους του. Το παιδί δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχει ταραχθεί. Δεν πιστεύω ότι αυτοί είναι μία συμμορία των τριών ατόμων. Με απείλησαν ότι θα έρθουν 50 άτομα και θα μου βάλουν στο κεφάλι μία μπερέτα. Δεν πιστεύω ότι το έλεγαν από τη φαντασία τους. Αυτό που θα πρέπει να δει η Αστυνομία είναι το πόσα άτομα μπορεί να εμπλέκονται σε αυτή τη συμμορία. Πιθανολογώ ότι είναι περισσότερα άτομα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy88pknnru7t)

Αγία Παρασκευή: Τι είπε ο πατέρας 14χρονου 

Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας ανηλίκων που έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα μεγάλες διαστάσεις ο πατέρας του 14χρονου δήλωσε: «Εγώ πιστεύω ότι πρωτίστως η οικογένεια πρέπει να δίνει την πρέπουσα σημασία στα παιδιά όταν μεγαλώνουν και να τους βάζει όρια ώστε να γίνουν σωστοί άνθρωποι και μέλη της κοινωνίας.Όταν μία οικογένεια δεν είναι σε θέση να παρέχει αυτές τις κατευθύνσεις στα παιδιά, τότε είναι χρέος της πολιτείας και όλων μας να συνεισφέρουμε είτε μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών, είτε μέσω ειδικών για να μην καταλήγουν τα παιδιά να κάνουν πράγματα, όπως αυτά που έκαναν στο παιδί μου», πρόσθεσε.

Μάλιστα, έκανε σαφές ότι δεν έχει οργή για τα παιδιά που έστησαν ενέδρα στον γιο του, και στη συνέχεια του έβγαλαν τα παπούτσια, τον ανάγκασαν να τους ακολουθεί ξυπόλητος και να γονατίσει όσο τον βιντεοσκοπούσαν και τον απειλούσαν.

«Έχω μία απέραντη λύπη, τόσο για αυτό που συνέβη στο δικό μου το παιδί που ουσιαστικά του άλλαξε τη ζωή, όσο και για τα παιδιά που έκαναν αυτά τα απαίσια πράγματα. Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι, ότι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε τη φόρμουλα που πρέπει να κάνουμε ως γονείς για να μην φτάνουν τα παιδιά στην παραβατικότητα και τις εγκληματικές πράξεις», είπε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ