Ελλαδα

Αγία Παρασκευή: Απειλητικό τηλεφώνημα δέχτηκε ο 14χρονος που ξυλοκοπήθηκε - Τι είπε ο πατέρας του

Το παιδί δέχθηκε άγρια επίθεση στις 2 Ιανουαρίου από τρεις ανηλίκους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί με γυρισμένη την πλάτη στον φακό
Αγία Παρασκευή: Απειλητικό τηλεφώνημα δέχτηκε ο 14χρονος που ξυλοκοπήθηκε © Unsplash / Sebastian Hans

Αγία Παρασκευή: Απειλητικό τηλεφώνημα στον 14χρονο που δέχθηκε άγρια επίθεση στις 2 Ιανουαρίου από τρεις ανηλίκους

Στην αποκάλυψη ότι ο 14χρονος που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην Αγία Παρασκευή την περασμένη Τρίτη (2.01) δέχτηκε εκ νέου απειλητικό τηλεφώνημα χθες το βράδυ, Σάββατο (6.01) προχώρησε ο πατέρας του. Να σημειωθεί ότι αν και το τριήμερο του αυτόφωρου πέρασε, η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία σύλληψη για το περιστατικό βίας, με τους δράστες και τους γονείς τους να παραμένουν άφαντοι. Πληροφορίες του OPEN, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας ανηλίκων έχει ενημερωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν και αναμένονται τις επόμενες ώρες εξελίξεις.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy8aj580jfdd)

Μιλώντας στο OPEN το πρωί της Κυριακής (7.01) ο πατέρας του 14χρονου είπε: ««Χθες το βράδυ στις 21.40 τηλεφώνησαν από απόκρυψη στο τηλέφωνο του γιου μου και τον απείλησαν πάλι», είπε ο πατέρας του 14χρονου που υπέστη τον ξυλοδαρμό από τρεις συνομίληκους του. Το παιδί δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχει ταραχθεί. Δεν πιστεύω ότι αυτοί είναι μία συμμορία των τριών ατόμων. Με απείλησαν ότι θα έρθουν 50 άτομα και θα μου βάλουν στο κεφάλι μία μπερέτα. Δεν πιστεύω ότι το έλεγαν από τη φαντασία τους. Αυτό που θα πρέπει να δει η Αστυνομία είναι το πόσα άτομα μπορεί να εμπλέκονται σε αυτή τη συμμορία. Πιθανολογώ ότι είναι περισσότερα άτομα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy88pknnru7t)

Αγία Παρασκευή: Τι είπε ο πατέρας 14χρονου 

Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας ανηλίκων που έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα μεγάλες διαστάσεις ο πατέρας του 14χρονου δήλωσε: «Εγώ πιστεύω ότι πρωτίστως η οικογένεια πρέπει να δίνει την πρέπουσα σημασία στα παιδιά όταν μεγαλώνουν και να τους βάζει όρια ώστε να γίνουν σωστοί άνθρωποι και μέλη της κοινωνίας.Όταν μία οικογένεια δεν είναι σε θέση να παρέχει αυτές τις κατευθύνσεις στα παιδιά, τότε είναι χρέος της πολιτείας και όλων μας να συνεισφέρουμε είτε μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών, είτε μέσω ειδικών για να μην καταλήγουν τα παιδιά να κάνουν πράγματα, όπως αυτά που έκαναν στο παιδί μου», πρόσθεσε.

Μάλιστα, έκανε σαφές ότι δεν έχει οργή για τα παιδιά που έστησαν ενέδρα στον γιο του, και στη συνέχεια του έβγαλαν τα παπούτσια, τον ανάγκασαν να τους ακολουθεί ξυπόλητος και να γονατίσει όσο τον βιντεοσκοπούσαν και τον απειλούσαν.

«Έχω μία απέραντη λύπη, τόσο για αυτό που συνέβη στο δικό μου το παιδί που ουσιαστικά του άλλαξε τη ζωή, όσο και για τα παιδιά που έκαναν αυτά τα απαίσια πράγματα. Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι, ότι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε τη φόρμουλα που πρέπει να κάνουμε ως γονείς για να μην φτάνουν τα παιδιά στην παραβατικότητα και τις εγκληματικές πράξεις», είπε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ