Ελλαδα

Μέτρα για τις υπέρογκες αυξήσεις τιμών στο βρεφικό γάλα

«Μάχη» κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκτόξευση τιμών στο βρεφικό γάλα το τελευταίο διάστημα © Lucy Wolski/  Unsplash
Εκτόξευση τιμών στο βρεφικό γάλα το τελευταίο διάστημα © Lucy Wolski/ Unsplash

Ακρίβεια: Μέτρα για τις υπέρογκες αυξήσεις τιμών στο βρεφικό γάλα λαμβάνει η κυβέρνηση - Εντείνονται οι έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας

Με τις τιμές των τροφίμων και άλλων προϊόντων πρώτης ανάγκης να αυξάνονται διαρκώς, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για την εκτόξευση των τιμών στα βρεφικά γάλατα.

Εκτόξευση τιμών στο βρεφικό γάλα και άλλα τρόφιμα © Providence Doucet/ Unsplash
Εκτόξευση τιμών στο βρεφικό γάλα και άλλα τρόφιμα © Providence Doucet/ Unsplash

Μέτρα για την εκτόξευση τιμών στο βρεφικό γάλα

Σχετικά με τις υπέρογκες αυξήσεις τιμών στα βρεφικά γάλατα ο υπουργός Ανάπτυξη Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να λάβει μέτρα διοικητικού χαρακτήρα με σκοπό την μείωση των τιμών.

Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αγορά, καθώς η αύξηση της τιμής είναι αδικαιολόγητη: «Συνεχίζονται οι έλεγχοι και για το βρεφικό γάλα. Η μεταρρύθμιση που επέτρεψε να πωλείται και στα σούπερ μάρκετ δεν έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα και η τιμή είναι αδικαιολόγητη».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy6zxu13arp5)

Έλεγχοι για αισχροκέρδεια

Ο Κώστας Σκρέκας συμπλήρωσε ότι στην κατεύθυνση αυτή γίνονται έλεγχοι σε δύο εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία. «Προσεχώς θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα. Θα ανακοινώσουμε μέτρα διοικητικού χαρακτήρα ώστε να δούμε τις τιμές του βρεφικού γάλακτος να μειώνονται».

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι χθες υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ. «Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν» τόνισε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy6xlez5x00x)

Συνάντηση με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ

«Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα βοηθήσουν να αποκλιμακωθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια, όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού και πάνες» ανακοίνωσε ο ίδιος και στο σημείο αυτό ανέφερε ότι στην κατεύθυνση αυτή χθες υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ στους οποίους παρουσιάστηκαν οι στόχοι του υπουργείου, με πρωταρχικό, από τον Μάρτιο οι τιμές των προϊόντων που ήταν αδικαιολόγητα υψηλές, να μειώνονται.

Στην ερώτηση αν τα πρόστιμα εισπράττονται, είπε ότι ήδη έχουν κατατεθεί από το υπουργείο αποδεικτικά είσπραξης χιλιάδων ευρώ. «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αλλά ο στόχος είναι να μειωθούν οι τιμές στα ράφια», σημείωσε ο Κώστας Σκρέκας, προσθέτοντας ότι μετά τον Σεπτέμβριο οι ανατιμήσεις έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy6y8xll9q2p)

Στο 3,7% ανέβηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Με άνοδο έκλεισε ο πληθωρισμός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός ανέβηκε στο 3,7% σε ετήσια βάση από 2,9% το Νοέμβριο. Η μέτρηση της ΕΛΣΤΑΤ για το Νοέμβριο παρέπεμπε σε άνοδο 3%.

Την ίδια στιγμή, στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός κινήθηκε στο 2,9% το Δεκέμβριο από 2,4% ένα χρόνο νωρίτερα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ