Ελλαδα

«Αγαπιόντουσαν, αλλά υπήρχε ζήλια»: Τι υποστηρίζει η σύντροφος του 18χρονου που σκότωσε τον αδελφό του

Απολογείται αύριο ο αδελφοκτόνος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα λουλούδι στο σημείο όπου διαπράχθηκε η αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη
Ένα λουλούδι στο σημείο όπου διαπράχθηκε η αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη © ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Νέα Σμύρνη: Η σύντροφος του 18χρονου για τη σχέση του με τον 16χρονο αδελφό του - Το χρονικό του εγκλήματος

Αύριο Παρασκευή (29.12) αναμένεται να απολογηθεί ο 18χρονος που δολοφόνησε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη, μετά από διαπληκτισμό για μία μπλούζα. Σήμερα, η σύντροφος του δράστη μίλησε για τη σχέση μεταξύ των αδελφών, σημειώνοντας ότι «αγαπιόντουσαν, αλλά υπήρχε ζήλια». 

Το σπίτι όπου έγινε το έγκλημα με θύμα τον 16χρονο - Τον τραυμάτισε θανάσιμα με ψαλίδι ο 18χρονος αδελφός του
Το σπίτι όπου έγινε το έγκλημα με θύμα τον 16χρονο - Τον τραυμάτισε θανάσιμα με ψαλίδι ο 18χρονος αδελφός του © ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

«Η θέση μου είναι πολύ δύσκολη, όπως και της μητέρας. Έφυγε ένα παιδί και ο σύντροφός μου πάει να μπει στη φυλακή. Ήταν να πάμε ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη. Μου έλεγε ότι ήταν πολύ χαρούμενος που θα πηγαίναμε ταξίδι. Είχε ανάγκη να ηρεμήσει. Έψαχνε μια μπλούζα και ρώτησε τον αδερφό του. Ο αδερφός δεν την έδινε. Έβρισε τον σύντροφό μου. Ο σύντροφός μου, που έχει σπάσει το χέρι και έκανε χειρουργείο το έκανε ως άμυνα. Είναι πολύ καλό παιδί. Ήταν αγαπημένα αδέρφια απλά υπήρχε ζήλια. Και το άλλο παιδί είχε τα νεύρα του. Του συντρόφου μου δεν του άρεσε να τον κρίνουν. Εμένα όμως ποτέ δεν με πείραξε, ποτέ δεν μου έκανε κακό», είπε στο Mega η σύντροφος του 18χρονου και πρόσθεσε:

«Επειδή ο μικρός τον προκαλούσε, συχνά μάλωναν. Ο σύντροφός μου είχε σπασμένο χέρι και η άμυνά του ήταν αυτό το ψαλίδι. Πήγε όμως κατευθείαν μόλις κατάλαβε τι έκανε και έλεγε "τι σου έκανα αδελφούλη μου". Είμαστε μαζί σχεδόν 3 μήνες».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy0150cjqudt)

Νέα Σμύρνη - Τι είπε στην πρώτη του κατάθεση ο 18χρονος

«Με χτύπησε πρώτος, πήγα να αμυνθώ» φέρεται να είπε ο 18χρονος στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δράστης υποστήριξε: «Είχα σπασμένο χέρι, άρπαξα το ψαλίδι και έγινε ό,τι έγινε». 

Τα δύο αδέλφια φαίνεται ότι είχαν αρκετές προστριβές, κάποιες εκ των οποίων είχαν πάρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους τα δυο αδέρφια είχαν συνεχόμενους καυγάδες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε και η επέμβαση της αστυνομίας. Τότε κατηγορήθηκαν για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxzyp533bb4p)

«Ήταν η κακιά στιγμή» λέει ο πατέρας των δύο παιδιών

Ο πατέρας του 18χρονου δράστη και του 16χρονου θύματος μίλησε σήμερα στον Alpha για τη σχέση των δύο παιδιών. «Τα παιδιά μου μάλωσαν για μια μπλούζα, δεν είναι αυτά που λένε. Σας παρακαλώ, τα αδέλφια αγαπιόντουσαν. Ατύχημα έγινε. Μάλωσαν για μια μπλούζα, ήταν έτοιμοι να φύγουν ταξίδι. Θα πήγαιναν στο Βουκουρέστι μαζί με την μητέρα τους. Δεν μπορώ να μιλήσω, είμαι σε άσχημη κατάσταση. Σας παρακαλώ πρέπει να στηρίξω το παιδί μου. Ήταν η κακιά στιγμή. Πονάει ο γιος μου. Έχουμε κάνει αγώνα για τα παιδιά μας, έχασα το ένα παιδί μου, πρέπει να βοηθήσω το άλλο» λέει με λυγμούς στην εκπομπή του Alpha.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy00sr1h5b6p)

Νέα Σμύρνη - Το χρονικό του εγκλήματος με θύμα τον 16χρονο

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Τρίτης (26.12) η Άμεση Δράση δέχθηκε κλήση που ενημέρωνε ότι από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη ακούγονται φωνές. Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ