- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιερά Σύνοδος: Τα παιδιά δεν είναι κατοικίδια για όποιον θέλει να νιώθει κηδεμόνας
Αυστηρή τοποθέτηση για την τεκνοθεσία
«Τα παιδιά δεν είναι κατοικίδια συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώθει κηδεμόνας», λέει η Εκκλησία της Ελλάδος για την τεκνοθεσία
Σε εσωτερικό υπηρεσιακό σημείωμα που εστάλη από την Ιερά Σύνοδο σε όλες τις Μητροπόλεις γίνεται σαφές ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν τάσσεται ειδικά κατά του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά τάσσεται κατά του πολιτικού γάμου γενικώς.
Σκληρή αναφορά για την τεκνοθεσία
Μάλιστα επαναλαμβάνει ότι τα παιδιά έχουν έμφυτη ανάγκη και συνεπώς δικαίωμα να μεγαλώνουν με άνδρα πατέρα και γυναίκα μητέρα. Κανένας, όπως αναφέρει, κοινωνικός εκσυγχρονισμός και καμία πολιτική ορθότητα δεν μπορεί να ξεγελάσει τη φυσική ανάγκη των παιδιών για πατέρα και μητέρα με υποκαταστάτες λύσεις.
Στο σημείωμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώθει κηδεμόνας, ούτε αξεσουάρ που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση.
Η Εκκλησία καταλήγει αναφέροντας ότι διαφωνεί με την ομόφυλη γονεϊκότητα γιατί δεν ικανοποιεί τα δικαιώματα των παιδιών να έχουν πατέρα και μητέρα και με τον ομόφυλο γάμο, όπως αναφέρει, διότι οδηγεί σε ομόφυλη γονεϊκότητα.
Αυστηρότερη θέση από την ανακοίνωση της ΔΙΣ
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώθηκε για το ζήτημα του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών κατά τη διάρκεια συνεδρίασής της, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά από εκείνη τη συνεδρίαση: «Αποφάσισε να παρακολουθεί το θέμα και αναλόγως με τις εξελίξεις να εξετασθεί από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι Αρχές
Οι εικόνες του συρμού έγιναν viral μέσα σε λίγες ώρες
Τι δήλωσαν επιβάτες του αεροσκάφους
Υπόθεση κατασκοπείας στη Σούδα: Τι έχουμε μάθει μέχρι σήμερα για το δίκτυο ιρανικής κατασκοπείας στην Ελλάδα από Αζέρους πράκτορες «χαμηλής και μεσαίας στρατολόγησης».
Βανδαλίστηκε από αγνώστους όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα σε δημοπρασία
Το σακίδιο επιβίωσης για τα τρία πρώτα 24ωρα
Τι αφορά η κινητοποίηση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Το φαινόμενο αποδίδεται στην παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στο Μαρόκο και την Αλγερία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.