Ελλαδα

Βόλος: Προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία για το bullying στον 7χρονο

Θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βόλος: Προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία για το bullying στον 7χρονο
Βόλος: Προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία για το bullying στον 7χρονο © Unsplash+/ Getty Images

Βόλος: Προκαταρκτική έρευνα για το bullying στον 7χρονο - Θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους

Εντολή για προκαταρκτική δικαστική έρευνα δόθηκε για την υπόθεση bullying σε βάρος 7χρονου μαθητή Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ιωνίας στον Βόλο που κατήγγειλε η μητέρα του.

Η Εισαγγελία Βόλου έχει ήδη δώσει σχετική εντολή στην Αστυνομία για να διερευνηθεί η καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω ανάρτησης που έκανε η μητέρα του παιδιού, σύμφωνα με την οποία, μεγαλύτερος μαθητής του σχολείου κατέβασε το παντελόνι του μικρού μαθητή και ζωγράφισε τρίλιζα στα οπίσθιά του.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, θα ληφθούν καταθέσεις από τους καταγγέλλοντες κηδεμόνες του παιδιού, τους γονείς του μαθητή, που φέρεται να άσκησε bullying στον μικρότερο συμμαθητή του, την διευθύντρια και τους δασκάλους επόπτες.

Τελευταία και με παρουσία ψυχολόγου αναμένεται να καταθέσουν τα παιδιά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxpypvj67fa9)

Η οικογένεια του 7χρονου ανέφερε ότι αυτά που γράφει η μητέρα στην ανάρτησή της ισχύουν και ότι θα καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία και θα κινηθούν νομικά εναντίον των γονιών του άλλου παιδιού.

Περιγράφοντας τι έγινε, ανέφερε ότι όταν η μητέρα πήγε να τον αλλάξει για να πάνε στο πάρκο, το παιδί άρχισε να κλαίει και όταν του ζήτησε να μάθει τι συμβαίνει, περιέγραψε ότι υπέστη bullying από συμμαθητή του μεγαλύτερης ηλικίας και σωματικής διάπλασης. Ειδικότερα ανέφερε στους γονείς ότι έπαιζαν τρίλιζα στα οπίσθιά του.

«Τον έβριζε συστηματικά και τον κλωτσούσε με αποτέλεσμα ο γιος μας να εκδηλώνει άρνηση να πάει στο σχολείο, ειδικά τις τελευταίες 15 ημέρες», λέει ο πατέρας του μικρού παιδιού. «Το ίδιο παιδί του είχε κατεβάσει το παντελόνι και του κολλούσε αυτοκόλλητα. Βρήκα γραμμένα με μαρκαδόρο στα οπίσθια του τα γράμματα ΧΧΟΟ. Επίσης ανέφερε ότι του μιλούσαν άσχημα. Μίλησα με τη διευθύντρια του σχολείου. Επίσης μίλησα με δικηγόρο και θα κινηθώ νομικά. Θα το έκανα χθες, αλλά το παιδί ήταν ταραγμένο και δεν μπορούσαμε να το συνεφέρουμε. Πήγαμε στο σχολείο σήμερα και η εντύπωση που μου έδιναν είναι ότι θέλουν να το κουκουλώσουν. Ότι εντός του σχολείου δεν έγινε και κάτι. Μας ρωτούσαν τι να κάνουμε; Τι θέλετε να κάνουμε;».

«Αν διώξουμε τον μαθητή που έκανε bullying, θα βρεθεί άλλος που θα κάνει τα ίδια»

Και συνεχίζει ο πατέρας του επτάχρονου: «Η διευθύντρια μας είπε ακόμη, ότι αν διώξουν τον μαθητή που έκανε bullying στο παιδί μας μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος που να κάνει τα ίδια πράγματα στον γιο μας. “Τι θα κάνουμε τότε, θα τον διώξουμε κι αυτόν;” ήταν τα χαρακτηριστικά της λόγια. Όπως καταλαβαίνετε ήρθαμε σε αδιέξοδο».

Για την ώρα το θέμα διερευνάται με την διευθύντρια του σχολείου να δηλώνει ότι ενημερώθηκε για το συμβάν από τους γονείς και ότι προσπαθεί να διερευνήσει το τι ακριβώς συνέβη. «Δεν είχαμε αντιληφθεί κάτι μέχρι τώρα. Παρακαλώ δώστε μας χρόνο να το διερευνήσουμε», δήλωσε.

«Στο μεταξύ μάθαμε ότι ο συγκεκριμένος μαθητής κάνει άγριο bullying και σε άλλα παιδιά», είπε ο πατέρας του θύματος. «Μας πήραν και άλλοι γονείς και μας είπαν ότι χτυπούσε τον γιο τους με γροθιές στο στομάχι».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxnazqdzkuu9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ