- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ωραιόκαστρο: Αθώοι οι κάτοικοι που αντιδρούσαν στη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολείο
Το χρονικό της υπόθεσης που έφτασε στο τμήμα ρατσιστικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν 12 άτομα για αντιδράσεις σε δημοτικό σχολείο τού Ωραιοκάστρου, με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων.
Αθώοι κρίθηκαν 12 κάτοικοι του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης που κατέστησαν κατηγορούμενοι έπειτα από αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, το Φεβρουάριο του 2017, με αφορμή την φοίτηση 9 προσφυγόπουλων στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.
Υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τούς αθώωσε για τα αδικήματα της υποκίνησης σε πράξεις βίας, με ρατσιστικά κίνητρα, όπως επίσης της παράνομης βίας, της απειλής και της εξύβρισης.
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια ύστερα από αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα που είχε παραγγείλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών προς το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Κάτοικοι Ωραιοκάστρου: «Δεν υπήρχε η απαραίτητη υποδομή» για τη φοίτηση
Οι 12 κάτοικοι, που είχαν ανταποκριθεί σε κάλεσμα της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών Ωραιοκάστρου», απολογούμενοι ανέφεραν ότι επρόκειτο για συμβολική διαμαρτυρία, με την οποία ήθελαν να εκφράσουν την αντίδρασή τους επειδή «δεν υπήρχε η απαραίτητη υποδομή για την φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο».
Όπως είπαν, δεν εμπόδισαν την είσοδο των παιδιών, μιας κι αυτά εισήλθαν στο σχολείο από διπλανή πόρτα, ενώ η πράξη της εξύβρισης δεν αφορούσε τα προσφυγόπουλα, αλλά επρόκειτο για «αντίδραση σε προηγούμενη εξύβριση» που φέρεται να δέχθηκαν από ομάδα αντιρατσιστικής κίνησης, τα μέλη της οποίας είχαν συγκεντρωθεί στο ίδιο σημείο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η μισθοδοσία επανέρχεται στο γενικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης» - Η ανακοίνωση
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.