Ελλαδα

Καιρός: Πιθανά τα χιόνια στην Πάρνηθα - «Ψυχρό» Σαββατοκύριακο με κρύο και βοριάδες

Για «πρόβα χειμώνα» μιλούν οι μετεωρολόγοι

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στην Πάρνηθα
© EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Καιρός: «Ψυχρό» Σαββατοκύριακο με κρύο και βοριάδες - Για «πρόβα χειμώνα» μιλούν οι μετεωρολόγοι 

Αλλαγή σκηνικού θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σαββατοκύριακο με ένα «ψυχρό» μέτωπο να περνάει από ολόκληρη τη χώρα. Οι προγνώσεις του καιρού αναφέρουν πως η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθήτη πτώση ως τους 12-15 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwzzd0vsystt)

Η κακοκαιρία αυτή θα έχει 4 χαρακτηριστικά: την πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις και παγερούς βοριάδες, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια. Από τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά η ψύχρα θα παραμείνει το πρωί και σταδιακά η θερμοκρασία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία, κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, λέει στην ανάρτησή του πως αυτό το Σαββατοκύρικο θα είναι στην ουσία μια πρόβα του χειμώνα. Η ψυχρή αέρια μάζα, που έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη, θα φέρει χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και στη κορυφή της Πάρνηθας. Παράλληλα ο μετεωρολόγος συνιστά τη προσοχή στους πολίτες ώστε να ντυθούν καλά, καθώς η εναλλαγή των θερμοκρασιών είναι επικίνδυνη για κρυώματα.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια

Καλημέρα! Πρόβα χειμώνα θα ζήσουμε στη χώρα μας αυτό το Σ/Κ με πολύ κρύο και παγερούς βοριάδες.Ουσιαστικά πρόκειται για μία πολύ ψυχρή αέρια μάζα η οποία θα αρχίσει να κατηφορίζει από τη βόρεια Ευρώπη την Παρασκεύη και θα φτάσει στη χώρα μας το βράδυ της ίδιας ημέρας.Τέσσερα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας.

  • Η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο ακόμα και 12-15 βαθμούς σε σχέση με τη θερμοκρασία της Παρασκευής.Ενδεικτικά στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή που θα είναι η πιο κρυα ημέρα η θερμοκρασία από τους 21-22 βαθμούς θα πάει στους 12-13 και στα βόρεια προαστια οι κάτοικοι την Κυριακή θα ξυπνήσουν με θερμοκρασία κοντά στους 6 βαθμούς!Επίσης στα χωριά της δυτικής Μακεδονίας ίσως δούμε και αρνητικές τιμές του θερμομέτρου.
  • Οι θυελλώδεις και παγεροί βοριάδες που θα φτάσουν τα 9 μπόφορ το Σ/Κ και στα δύο πελάγη και θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.Επίσης θα δημιουργήσουν αίσθηση μεγαλύτερου ψύχους στο ανθρώπινο σώμα.
  • Οι ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο στη Θράκη ,στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα (πρωί μέχρι μεσημέρι ) .Επίσης το Σάββατο Θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές .Την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν παντού.
  • Θα πέσουν και χιόνια.Το Σάββατο νωρίς το πρωί στα ορεινά της Μακεδονίας (περίπου 1100-1200μ ) .Ίσως πασπαλίσει και στην κορυφή της Πάρνηθας.


Υ.Γ1 : Ντυθείτε καλά αυτό το Σ/Κ.Τα αποτόμα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας είναι επικίνδυνα για κρυώματα!
Υ.Γ2: Από Δευτέρα επιστρέφουμε στα 20άρια!

Καλημέρα! Πρόβα χειμώνα θα ζήσουμε στη χώρα μας αυτό το Σ/Κ με πολύ κρύο και παγερούς βοριάδες.Ουσιαστικά πρόκειται...

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Thursday, November 16, 2023

Σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας «ήρθε» ο χειμώνας

Μπορεί ο καιρός να ξεκινάει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τη Παρασκευή αλλά στη βόρεια Ελλάδα το σκηνικό είναι χειμωνιάτικο, όπως φαίνεται από τον πίνακα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Καιρός: Πιθανά τα χιόνια στην Πάρνηθα - «Ψυχρό» Σαββατοκύριακο με κρύο και βοριάδες

Η χαμηλότερη ελάχιστη καταγράφηκε στο Σέλι όπου ο υδράργυρος έπεσε στους 0,4 °C και ακολούθησε το Οχυρό Νευροκοπίου με 1,9 βαθμούς και το Βαρικό Φλώρινας με 2,2 βαθμούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ