Ελλαδα

Με τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις ανέμους, βροχές και χιόνια ο καιρός σήμερα

Έφτασε η κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο στόχαστρο

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις ανέμους, βροχές και χιόνια ο καιρός σήμερα
Με τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις ανέμους, βροχές και χιόνια ο καιρός σήμερα © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Καιρός σήμερα: Καταιγίδες, χιόνια και βουτιά θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα (25.11) σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ το σκηνικό του καιρού θα γίνει ακόμη πιο χειμερινό με χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από τις απογευματινές ώρες από τα βορειοδυτικά. Θυελλώδεις άνεμοι με εντάσεις έως 8-9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Meteo, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι παροδικά και πρόσκαιρα. Χαλαζοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν σε τμήματα του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως μετά τις απογευματινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας και από τις βραδινές ώρες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται τοπικά έως και σε πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες από τα βορειοδυτικά και θα περιοριστούν στο Αιγαίο, στη Θράκη και τοπικά στα ορεινά ηπειρωτικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx77rrchv2oh)

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 17, στην Ήπειρο από -5 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 20-21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 8-9 μποφόρ, ενώ από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς με παρόμοιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ αναμένονται και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στα νότια έως 7 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά του νομού οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 8 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες αναμενέται στροφή των ανέμων σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ στα νότια και δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς, αλλά αναμένεται να σημειώσει πτώση από τις βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές. Μετά τις απογευματινές ώρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα και τοπικά σε χαμηλότερα υψόμετρα. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν γρήγορα έως τις βραδινές ώρες και πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26/11. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και μετά τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς, αλλά θα σημειώσει σημαντική πτώση μετά τις απογευματινές ώρες.

Oι χάρτες της κακοκαιρίας - Σοβαρές βροχοπτώσεις το Σάββατο

Σύμφωνα με το Meteo, αιτία για αυτή την επιδείνωση του καιρού θα είναι ο έντονος κυματισμός του αεροχειμάρρου πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό και την Ευρώπη, γεγονός που θα συμβάλει στην ταχεία ανάπτυξη και βάθυνση ενός βαρομετρικού χαμηλού στη Νότια Αδριατική τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, αυτό το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί γρήγορα νότιοανατολικά προς το Βορειοανατολικό Αιγαίο και εν συνεχεία την Κυριακή βορειοανατολικά προς τη Μαύρη Θάλασσα όπως διακρίνεται και στην παρακάτω ομάδα χαρτών.

Με τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις ανέμους, βροχές και χιόνια ο καιρός σήμερα
Με τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις ανέμους, βροχές και χιόνια ο καιρός σήμερα
Με τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις ανέμους, βροχές και χιόνια ο καιρός σήμερα

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό σήμερα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 8, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 με 7 και τις βραδινές ώρες σε 7 με 8, πρόσκαιρα το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα έως 23 βαθμούς Κελσίου. Από τις βραδινές ώρες όμως θα παρουσιάσει πτώση, η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή και θα σημειωθεί παγετός, κυρίως στα βορειοδυτικά.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια και ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις γύρω ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500-700 μέτρα).
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ όμως θα σημειώσει αισθητή πτώση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές αρχικά στη Θράκη και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά, κυριώς στα κεντρικά και βόρεια.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 8, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στη νότια Πελοπόννησο, ενώ από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, ενώ αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ. Από αργά το βράδυ οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6, με βαθμιαία ενίσχυση σε 6 με 7 και στα βόρεια 7 με 8 και πρόσκαιρα το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Από τις νυκτερινές ώρες θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Θεσσαλία, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ