Ελλαδα

Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού αύριο

Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ και η πρόγνωση του Meteo

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού αύριο
Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού αύριο © EUROKINISSI - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη 6.12 - Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ και η πρόγνωση του Meteo

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη του καιρού από το meteo, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου βροχές θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα ενώ καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και νησιώτικες περιοχές καθώς και σε παράκτια τμήματα των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ όμως έως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 06/12.

O υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης
O υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης © meteo

Πιο αναλυτικά, βροχές θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα ενώ καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και νησιώτικες περιοχές καθώς και σε παράκτια τμήματα των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 3 έως 11, στη Θεσσαλία από 6 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 9 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 6 έως 17, στην Πελοπόννησο από 7 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 14, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 16, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxgg18rrwkvd)

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σταδιακά δυτικούς και έως το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχοπτώσεις κυρίως μετά το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια, έως το απόγευμα στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως την Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το πρωί και μέχρι το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα σε δυτικούς με σταδιακή εξασθένιση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 06 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια έως το απόγευμα και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία). Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Το μεσημέρι από τα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αναμένεται βελτίωση.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται βαθμιαία ύφεση των φαινομένων και αργότερα βελτίωση.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί ίδιας έντασης στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς ίδιας έντασης με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως το απόγευμα και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις πρωινές ώρες έως το βράδυ και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σε δυτικούς 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ