Ελλαδα

Μαραθώνιος 2023: Με τι καιρό θα τρέξουν οι δρομείς την Κυριακή

Θα χρειαστούν ομπρέλα ή όχι όσοι και όσες τους παρακολουθήσουν;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δρομείς
© EUROKINISSI/ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Οι καιρικές συνθήκες στη διαδρομή του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών

Mε ιδανικές καιρικές συνθήκες θα διεξαχθεί ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Δρόμος της Αθήνας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, θερμοκρασία μεταξύ 14 και 21 βαθμών Κελσίου, σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και ασθενείς νοτιοδυτικοί στα τελικά στάδια θα συνθέσουν την εικόνα του καιρού. Μοναδικό αρνητικό στοιχεία θα είναι η ελαφρώς αυξημένη σχετική υγρασία.

Και μπορεί η Αττική να μένει για άλλη μια φορά ανεπηρέαστη, ωστόσο για την υπόλοιπη χώρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ισχύει το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η οποία προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας από τα βορειοδυτικά από το απόγευμα της Κυριακής.

Στην εικόνα παρουσιάζεται η διαδρομή σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή, καθώς και οι καιρικές συνθήκες που αναμένονται κατά μήκος αυτής, σε ενδεικτικές χρονικές στιγμές.

Μαραθώνιος 2023: Με τι καιρό θα τρέξουν οι δρομείς την Κυριακή

H πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, οι οποίες γρήγορα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές, θα έχουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που από το βράδυ θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ