Ελλαδα

Πληρώνεται το Market Pass - Τι ισχύει για τους νέους δικαιούχους

Τι πρέπει να γνωρίζετε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σούπερ μάρκετ
Σούπερ μάρκετ © Eurokinissi

Market Pass: Πληρώνεται σήμερα - Τι ισχύει για νέους δικαιούχους - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η καταβολή του πρώτου κύκλου του «Market Pass 2» για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 στους νέους δικαιούχους ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ενίσχυση που αφορά όσους έχουν υποβάλει αίτηση έως τις 31 Οκτωβρίου για να την λάβουν είτε μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε μέσω του τραπεζικού λογαριασμού και διαμορφώνεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ.

Το ύψος της ενίσχυσης ξεκινά από τα 22 ευρώ/μήνα για τα μονομελή νοικοκυριά και αυξάνεται κατά 10 ευρώ και κάθε μέλος επιπλέον. Ωστόσο, το όριο αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από 6 εξαρτώμενα τέκνα.

Εκείνοι που θα υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η ενίσχυση θα σταλεί στην εκάστοτε τράπεζα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως την 15η Ιανουαρίου 2024.

Να σημειωθεί πως η εν λόγω ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιοσδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ