Ελλαδα

Εκκενώνεται προληπτικά οικισμός στην Αιγιάλεια - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μεταφέρονται σε ξενοδοχείο οι κάτοικοι - Προβλήματα στο οδικό και ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία: Εκκενώνεται προληπτικά οικισμός στην Αιγιάλεια - Οι ισχυροί άνεμοι το κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων - Ποιες περιοχές πλήττονται.
Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Ευάγγελος Μπουγιώτης

Κακοκαιρία: Εκκενώνεται προληπτικά οικισμός στην Αιγιάλεια - Οι ισχυροί άνεμοι το κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων - Ποιες περιοχές πλήττονται.

Στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλιβινιώτικα, του δήμου Αιγιαλείας, προχωρούν οι αρχές, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους κατοίκους από ενδεχόμενες κατολισθήσεις, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Κακοκαιρία: Εκκενώνεται προληπτικά οικισμός στην Αιγιάλεια - Οι ισχυροί άνεμοι το κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων - Ποιες περιοχές πλήττονται.
Κλιμάκια πυροσβεστών έχουν επέμβει σε οκτώ περιστατικά που σχετίζονται με την κακοκαιρία © Eurokinissi/thebest.gr

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι 17 κάτοικοι του οικισμού πρόκειται να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ελαιώνα.

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, οι ισχυροί άνεμοι είναι το κύριο χαρακτηριστικό του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει από σήμερα το πρωί περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κλιμάκια πυροσβεστών έχουν επέμβει σε οκτώ περιστατικά που αφορούσαν κοπές δένδρων και αφαίρεση αντικειμένου πριν πέσει σε πεζοδρόμιο από μπαλκόνι πολυκατοικίας, σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.

Στο μεταξύ, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα, εξακολουθεί να διεξάγεται η κυκλοφορία προς Αθήνα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης χωμάτων που καταγράφηκε προχθές το πρωί μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο σημείο συνεχίζουν να εργάζονται μηχανήματα, προκειμένου να αποκατασταθεί με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwpwymq1pnu9)

Επίσης, κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Αθηνών, στην στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών έπειτα από έντονη βροχόπτωση.

Ακόμη, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή σε διάφορα σημεία η επαρχιακή οδός Αιγίου - Δερβενίου - Μαμουσιάς, εξαιτίας κατολίσθησης χωμάτων και φερτών υλικών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwpw5ijm9g29)

Τρίκαλα: Σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο από τη βροχόπτωση

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με αποτέλεσμα το επαρχιακό δίκτυο σε ορισμένα χωριά να έχει υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, καθίσταται αδύνατη η προσπέλαση των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο ορισμένων χωριών, ενώ έχουν σημειωθεί και προβλήματα ηλεκτροδότησης στα ορεινά και πεδινά της περιοχής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwpt2ue1owq9)

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταπτώσεις βράχων και αρκετή λάσπη είναι επίσης το αποτέλεσμα των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ωρών στα ορεινά της Π.Ε. Τρικάλων, με 12 μηχανήματα της ΠΕ να επιχειρούν προκειμένου να αποκαταστήσουν τις καταστροφές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ