- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Καταδικάζει τον βανδαλισμό της τοιχογραφίας του Ολοκαυτώματος των Εβραίων
«Η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά»
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Καταδίκη του βανδαλισμού γκράφιτι - «Η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά»
Tο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει, με ανακοίνωση του, τον βανδαλισμό από αγνώστους, της τοιχογραφίας του Ολοκαυτώματος των Εβραίων επί της οδού Μιχαήλ Καλού, κοντά στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τα μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος αναφέρουν πως, «η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά και, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη, οι ελεύθερες φωνές μπορούν να επιτρέψουν την επιστροφή των πογκρόμ σε βάρος των Εβραίων».
Υπενθυμίζεται πως άγνωστα άτομα έγραψαν με μαύρο σπρέι συνθήματα εναντίον των Εβραίων και υπέρ της Γάζας («Free Gaza» και «Εβραίοι=Ναζί»), θέλοντας να εκφράσουν μ' αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στις επιθέσεις των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας.
Εκτός από τα συνθήματα που έγραψαν σε διάφορα σημεία της τοιχογραφίας, μαύρισαν και το εξάκτινο Αστέρι του Δαβίδ που είχαν στο πέτο τους τα τρία παιδιά που απεικονίζονται στην τοιχογραφία, η οποία συμβολίζει τον άδικο χαμό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης κατά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας:
«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του Ελληνικού Εβραϊσμού για τις εκδηλώσεις αντισημιτισμού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες ως επακόλουθο του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.
»Τόσο τα γκράφιτι στην τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα, που βρίσκεται στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, όσο και οι ζημιές που προκλήθηκαν σε κατάστημα Έλληνα Εβραίου, προκαλούν αποτροπιασμό. Η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά και, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη, οι ελεύθερες φωνές μπορούν να επιτρέψουν την επιστροφή των πογκρόμ σε βάρος των Εβραίων».
Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.