Ελλαδα

Στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας δύο δημόσιοι υπάλληλοι για αδικαιολόγητο πλουτισμό

Οι σχετικές εκθέσεις διαβιβάσθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας δύο δημόσιοι υπάλληλοι για αδικαιολόγητο πλουτισμό
Στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας δύο δημόσιοι υπάλληλοι για αδικαιολόγητο πλουτισμό © Unsplash/ Dylan Gillis

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Δημόσιοι υπάλληλοι στο μικροσκόπιο για αδικαιολόγητο πλουτισμό - Οι σχετικές εκθέσεις διαβιβάσθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Δύο δημόσιοι υπάλληλοι πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, καθώς από τον έλεγχο των δηλώσεων Πόθεν Έσχες διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν «φουσκωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν καλύπτονταν από τα εισοδήματά τους.

Τι εντοπίστηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς

  •  Στους τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλου υπουργείου και της συζύγου του εντοπίσθηκαν καταθέσεις εκτός μισθοδοσίας και τόκων συνολικού ποσού 193.000 ευρώ, οι οποίες δεν αιτιολογούνταν από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι οικογενειακές δαπάνες του υπαλλήλου για πέντε έτη δεν καλύπτονταν από τα οικογενειακά του εισοδήματα κατά συνολικό ποσό 147.000 ευρώ, άγνωστης προέλευσης.
  • Στους τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που κατά την ελεγχόμενη περίοδο υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, και της συζύγου του εντοπίσθηκαν καταθέσεις, εκτός μισθοδοσίας και τόκων, συνολικού ποσού 201.000,19 ευρώ, οι οποίες δεν αιτιολογούνταν από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα.

Οι σχετικές εκθέσεις διαβιβάσθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, στον πειθαρχικώς προϊστάμενο για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης, στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των αδικαιολογήτως κτηθέντων και στην αρμόδια ΔΟΥ για τις ενέργειες αρμοδιότητάς της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ