Ελλαδα

Ο Νίκος Γκάλης στο λαϊκό προσκύνημα για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό»

Οι συγκινητικές δηλώσεις του «γκάνγκστερ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Γκάλης στο λαϊκό προσκύνημα για τον Γιάννη Ιωαννίδη
© EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Στο λαϊκό προσκύνημα για τον Γιάννη Ιωαννίδη βρέθηκε ο Νίκος Γκάλης - «Είναι αλήθεια, ούτε εγώ ούτε εκείνος μπορούσαμε την ήττα. Μπορεί μερικοί να τον κατηγορούσαν για τον τρόπο του, αλλά ήταν ευθύς»

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από Αλεξάνδρειο Μέλαθρο για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Γιάννη Ιωαννίδη. Ανάμεσά τους ήταν και ο παίκτης του «ξανθού» στον θρυλικό Άρη των '80s, o Νίκος Γκάλης.

Ο «γκάνγκστερ» ήταν φανερά συγκινημένος, καθώς στεκόταν δίπλα από το φέρετρο του μεγάλου προπονητή, κρατώντας στην αγκαλιά του ένα από τα τρόπαια που κατέκτησαν μαζί τα χρόνια που κυριαρχούσαν στον Άρη.

Οι δηλώσεις του Νίκου Γκάλη

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση. Αν μπορούσα να χαρακτηρίσω τον Γιάννη με μία κουβέντα, θα έλεγα ότι ήταν άντρας. Ό,τι είχε να σου πει στο έλεγε απευθείας στο πρόσωπό σου. Είχε όραμα από μικρό παιδί να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και το κατάφερε. Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό. Έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος άνθρωπος», είπε ο Νίκος Γκάλης.

«Είναι δύσκολη μέρα και για εμένα και για όλους τους Αρειανούς. Θέλω να ευχηθώ συλλυπητήρια, στην οικογένειά του. Ήταν δάσκαλος, μας έδινε πολλές συμβουλές. Είχαμε πάρα πολλές καλές στιγμές μαζί, πολλές χαρές και πολύ λίγες λύπες. Είναι αλήθεια, ούτε εγώ ούτε εκείνος μπορούσαμε την ήττα. Μπορεί μερικοί να τον κατηγορούσαν για τον τρόπο του, αλλά -όπως σας είπα- ήταν ευθύς και αυτό το σεβόμουν», δήλωσε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής στους δημοσιογράφους.

Στις 17:00 η εξόδιος ακολουθία στη Θέρμη

Από τις 15:30, εκατοντάδες φίλοι του Άρη μαζεύτηκαν έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο που δόξαζε την ομάδα τους.

Πέρα από τον Νίκο Γκάλη, το παρών έδωσαν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο παλαίμαχος μπασκετμπλίστας Βασίλης Λυπηρίδης, ο προπονητής Γιώργος Μπουσβάρος, μέλη της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης όπως ο πρόεδρος του ερασιτέχνη και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης.

Νέοι και παλιοί παίκτες έβγαλαν τα κύπελλα που κατέκτησε στην καριέρα του και τα σήκωσαν ψηλά στον αέρα.

Ακολούθησε περιφορά γύρω από το Παλέ και στη συνέχεια γύρω από την ποδοσφαιρική έδρα του Άρη, το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η εξόδιος ακολουθία στα κοιμητήρια της Θέρμης ξεκινάει στις 17:00.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ