- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο δήμαρχος Πόρου «έσωσε» τον πολιτικό αντίπαλό του - Είχε τυπώσει λάθος ψηφοδέλτια
Οι διαστάσεις που θα οδηγούσαν στην ακύρωση
Πόρος: Ο δήμαρχος «έσωσε» τον αντίπαλό του που είχε τυπώσει λάθος ψηφοδέλτια - Οι διαστάσεις που θα οδηγούσαν στην ακύρωση
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Πόρο ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου όπου υποψήφιος δήμαρχος παρέδωσε στον δήμο άκυρα ψηφοδέλτια και τον «έσωσε» ο αντίπαλός του.
Η υπόθεση αφορά στον Δήμο Πόρου, όπου ο διεκδικητής της δημαρχίας, Γιώργος Κουτουζής, τύπωσε και παρέδωσε στον δήμο ψηφοδέλτια σε λάθος διαστάσεις, τα οποία είναι ξεκάθαρο από τη νομοθεσία ότι, αν χρησιμοποιηθούν στην κάλπη, είναι άκυρα.
Ο δήμαρχος του νησιού και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Δημητριάδης, διαπίστωσε τυχαία το λάθος του αντιπάλου του και, ενώ δεν είχε καμία αρμοδιότητα να ελέγξει την ορθότητα των προδιαγραφών των ψηφοδελτίων που παρέλαβε, αποφάσισε να ενημερώσει αμέσως τον κ. Κουτουζή, προκειμένου να προλάβει να τυπώσει νέα ψηφοδέλτια σε σωστές διαστάσεις.
Να σημειωθεί ότι την δημαρχία στον Δήμο Πόρου διεκδικούν μόνο δύο υποψήφιοι. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν διορθωνόταν το λάθος με τα ψηφοδέλτια του κ. Κουτουζή, τότε ο πολιτικός του αντίπαλος Γιάννης Δημητριάδης θα ήταν ο νικητής το βράδυ της Κυριακής δίχως αμφισβήτηση.
Η επίσημη ανακοίνωση του Δημάρχου:
«Επείγουσα επιστολή Γ. Δημητριάδη προς τον Γ. Κουτουζή για την άμεση αντικατάσταση των ψηφοδελτίων που παρέδωσε στον Δήμο λόγω εσφαλμένων διαστάσεών τους
Ενόψει της προετοιμασίας του Δήμου Πόρου για την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών της 8ης.10.2023, διαπιστώθηκε σήμερα 2.10.2023 από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ότι τα ψηφοδέλτια που παρέδωσε στον Δήμο ο ανθυποψήφιός του κ. Γεώργιος Κουτουζής για τον συνδυασμό του προκειμένου να τοποθετηθούν στα εκλογικά τμήματα έχουν διαστάσεις σημαντικά διαφορετικές από τις προβλεπόμενες, με συνέπεια σύμφωνα με τη νομοθεσία να είναι στο σύνολό τους άκυρα (ά. 23 παρ. 1γ του Ν. 4804/2021).
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι: 1) ο αριθμός των ψηφοδελτίων που δήλωσε ότι παρέδωσε ο κ. Κουτουζής είναι κατά 196 μικρότερος από τον προβλεπόμενο, δηλαδή από τον αριθμό των εγγεγραμμένων εκλογέων και 2) ότι το όνομα του υποψηφίου δημάρχου δεν είναι γραμμένο στα ψηφοδέλτια σύμφωνα με την Απόφαση ανακήρυξης του Πρωτοδικείου Πειραιά αλλά αντίστροφα.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το νόμο, η ευθύνη για την σωστή εκτύπωση των ψηφοδελτίων ανήκει αποκλειστικά στον κάθε συνδυασμό και ότι ο εν ενεργεία Δήμαρχος είναι υπεύθυνος μόνο για την παραλαβή τους και την παράδοσή τους στις Εφορευτικές Επιτροπές, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα να ελέγξει την ορθότητα των προδιαγραφών τους. Παρ’ όλα αυτά, μετά την τυχαία διαπίστωση της ακυρότητας του συνόλου των ψηφοδελτίων του ανθυποψηφίου του, ο Δήμαρχος Πόρου αποφάσισε να ενημερώσει άμεσα με επείγουσα επιστολή τον ανθυποψήφιό του, προκειμένου ο τελευταίος να προβεί στην αντικατάστασή τους, παρά το γεγονός ότι η 28η Σεπτεμβρίου ήταν σύμφωνα με το νόμο η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης.
Σε δήλωσή του ο κ. Δημητριάδης αναφέρει: «Μετά την τυχαία διαπίστωσή μου ότι όλα τα ψηφοδέλτια του ανθυποψηφίου μου είναι εκτός προδιαγραφών με συνέπεια να είναι βέβαιη η ακύρωσή τους στις εκλογές τις Κυριακής, αντιμετώπισα το θεωρητικό δίλλημα αν θα έπρεπε να περιοριστώ στις αρμοδιότητές μου αποσιωπώντας το γεγονός και αναμένοντας την επικράτησή μου στις εκλογές με απόλυτο ποσοστό (100%) ή αν θα έπρεπε να ενημερώσω τον ανθυποψήφιό μου και να του υποδείξω τις σωστές προδιαγραφές των ψηφοδελτίων προκειμένου να προλάβει να προβεί στην αντικατάστασή τους. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αποφάσισα να πράξω το δεύτερο, σεβόμενος όλους τους ψηφοφόρους του Δήμου μας και επιδιώκοντας η εκλογική αναμέτρηση να κριθεί αποκλειστικά από την κρίση τους και όχι από τα συγκεκριμένα σφάλματα του αντιπάλου μου. Τον παρακαλώ και δημόσια να ανταποκριθεί άμεσα σε όσα του επισήμανα στην επιστολή που του απέστειλα».
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ. ΚΟΥΤΟΥΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ...
Posted by Γιάννης Δημητριάδης on Monday, October 2, 2023
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.