Ελλαδα

«Επιτέλους ακούσαμε τα αυτονόητα»: Τι λέει ο πατέρας της μικρής Μελίνας για την καταδίκη της αναισθησιολόγου

Η ποινή που επιβλήθηκε στη γιατρό 8 χρόνια μετά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μελίνα Παρασκάκη
Η Μελίνα Παρασκάκη πέθανε στα 4 της χρόνια σε εγχείρηση ρουτίνας

Θάνατος μικρής Μελίνας Παρασκάκη: Οι δηλώσεις του πατέρα του κοριτσιού και η απόφαση του δικαστηρίου για την αναισθησιολόγο

Δικαιωμένος δηλώνει ο πατέρας της μικρής Μελίνας Παρασκάκη μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου με την οποία κρίθηκε ένοχη η γιατρός-αναισθησιολόγος που είχε εμπλακεί στην υπόθεση, τον Δεκέμβριο του 2015, μετά από επέμβαση ρουτίνας. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχη τη γιατρό για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης 1,5 έτους με τριετή αναστολή.

Ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας, Μανόλης Παρασκάκης, στις πρώτες του δηλώσεις για την απόφαση του δικαστηρίου, τόνισε ότι «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Πρέπει και να επιμένουμε καμιά φορά, όπως επέμενα εγώ τόσα χρόνια... Έχουν περάσει 8 χρόνια. Επιτέλους ακούσαμε τα αυτονόητα. Η κατηγορούμενη είναι ένοχη. Εγώ κι η σύζυγός μου το ξέραμε ήδη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που μου έδωσε δύναμη να επιμείνω... Να πιστεύετε, να έχετε πίστη!».

«Παρά τις διακυμάνσεις (με το Εφετείο που ακυρώθηκε στην αρχή και παρ’ όλα αυτά που γίνανε), δεν εγκατέλειψα ποτέ την πίστη μου: Θέλω να αναφερθώ σ’ ένα γεγονός που δεν το έχω αναφέρει ξανά. Η μικρή κόρη που κάναμε για να αντιμετωπίσουμε τον θάνατο της Μελίνας γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου, του Αγίου Μηνά, που είναι πολιούχος του Ηρακλείου και προστατεύει από το άδικο. Αυτό το θεώρησα ως καλό οιωνό και μπορώ να σας πω ότι δικαιώθηκα, αφού πίστευα ότι στο τέλος θα καταδικαστεί...», είπε ο πατέρας της μικρής Μελίνας.

Θάνατος μικρής Μελίνας: «Θα ασκήσουμε αναίρεση κατά της απόφασης»

«Το δικαστήριο έκρινε ένοχη κατά πλειοψηφία την κατηγορούμενη, υιοθετώντας την άποψη της μη αντιμετώπισης του βρογχόσπασμου, ενώ, όπως όλοι ανεξαιρέτως οι μάρτυρες κατέθεσαν, και οι πραγματογνωμοσύνες που συντάχθηκαν επί τούτου διέλαβαν ότι το κλινικό σύμβαμα ήταν σύνθετο με εκδήλωση βρογχόσπασμου αλλά και αιμοδυναμική κατάρρευση, ως αποτέλεσμα της αλλεργικής αντίδρασης και η θεραπευτική αντιμετώπιση ήταν η επιστημονικά ενδεδειγμένη», δήλωσε χθες η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, «θα περιμένουμε την καθαρογραφή της απόφασης, ώστε να ασκήσουμε αναίρεση κατ’ αυτής».

Με πληροφορίες από neakriti.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ