Ελλαδα

«Δώσαμε μία τάση»: Απαντά ο Κ. Μαρουσάκης μετά τις αντιδράσεις των μετεωρολόγων για πρόγνωσή του

Τι είχε πει για επικείμενη κακοκαιρία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλέαρχος Μαρουσάκης
© Facebook / Klearxos Marousakis

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η απάντηση σε μετεωρολόγους σχετικά με την πρόγνωσή του για νέο κύμα κακοκαιρίας

Την απάντησή του έδωσε σήμερα ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόγνωσή του για νέα κακοκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα, η οποία θα έχει χαρακτηριστικά Daniel, δηλαδή της φονικής και καταστροφικής κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλία, διευκρινίζοντας ότι δεν θα έχει την ίδια ένταση.

Στην πρόγνωση Μαρουσάκη αντέδρασε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, με ανάρτησή του στα social media, αφήνοντας αιχμές κατά του συναδέλφου του. «Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο», ανέφερε ο κ. Κολυδάς.

Κλέαρχος Μαρουσάκης - Απάντηση στις αντιδράσεις

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης πριν τη σημερινή πρόγνωση του καιρού, έδωσε την απάντησή του για όσα ειπώθηκαν. «Είναι πολύ δύσκολο μια κακοκαιρία στο μέλλον να θυμίζει κατά κάποιο τρόπο τον Daniel. Είπαμε πως θα εξετάσουμε τα νεότερα στοιχεία γιατί ακόμα είναι νωρίς απλά δώσαμε μια τάση ότι πράγματι φαίνεται μια κακοκαιρία έντονη. Δεν σημαίνει ότι για να δημιουργηθούν προβλήματα πρέπει να είναι μια κακοκαιρία Daniel. Αυτό που ήθελα να πως είναι πως μπροστά μας μετά από αυτό το κύμα ζέστης ακολουθεί μια κακοκαιρία, η οποία θέλει προσοχή. Σε καμία περίπτωση επιπέδου Daniel», ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, συμπληρώνοντας ότι έστω και λίγο νερό να πέσει στις περιοχές που ήδη έχουν πληγεί, αυτό θα δημιουργούσε δυστυχώς περισσότερα προβλήματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvoa2pahd061)

Τσατραφύλλιας - Σκληρή ανάρτηση για τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Θέση στον «πόλεμο» των μετεωρολόγων πήρε την Τετάρτη και ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας. «Παρακαλώ κοινοποιήστε! Καλησπέρα. Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η πληροφορία ότι την επόμενη εβδομάδα θα μας επισκεφθεί κακοκαιρία η οποία θα θυμίζει την κακοκαιρία Daniel. Αν διατηρηθούν μέχρι τότε τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, πρόκειται για φυσιολογικές και όχι επικίνδυνες φθινοπωρινές βροχές και τίποτα άλλο. Δυστυχώς, για τόσα 24ωρα πριν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα προγνωστικά εργαλεία για να εκτιμηθούν παραπάνω λεπτομέρειες τόσο για την εξέλιξη του φαινομένου όσο για την ένταση. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσω.
ΥΓ.: Οι ειδήσεις τέτοιου είδους είναι του τύπου: Δεν βαριέσαι μωρέ, ας το πω, κι αν βγει βγήκε!».

Κολυδάς: «Δεν υπάρχει πόλεμος μετεωρολόγων»

Λίγες ώρες μετά την πρώτη του ανάρτηση, ο Θοδωρής Κολυδάς έγραψε στο Χ. «"Πόλεμος" δεν υφίστανται μεταξύ των μετεωρολόγων, αλλά μεταξύ των αξιών ου κουβαλά ο καθένας. Ο καιρός είναι είδηση, αλλά δεν πρέπει πάντα να είναι η πρώτη. Όσο μακρύτερα επεκτείνουμε τον χρονικό ορίζοντα τόσο η προβλεψιμότητα μειώνεται». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ