Ελλαδα

Υπό κράτηση οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία στον Πόρο

Την Παρασκευή στον ανακριτή

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπό κράτηση οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία
Υπό κράτηση οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πόρος: Υπό κράτηση οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία - Εις βάρος τους ασκήθηκε δίωξη

Προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους, ζήτησαν και έλαβαν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι οι οποίοι συνελήφθησαν για κατασκοπία στον Πόρο.

Φέρονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο να κατέγραφαν τις εγκαταστάσεις και τα πλοία στο κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο με υπερσύγχρονο drone.

Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες και δηλώνουν τουρίστες. Μάλιστα υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν πως απαγορεύεται η κινηματογράφιση των εγκαταστάσεων αφού δεν πλησίασαν τον χώρο αλλά «σήκωσαν» το drone από προβλήτα του ξενοδοχείου όπου διέμειναν το βράδυ της Παρασκευής.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε δίωξη για κατασκοπία καθώς και για παραβάσεις που αφορούν την κινηματογράφιση με εναέριο μέσο στρατιωτικών χώρων. Οι αστυνομικοί της ΕΥΠ πάντως που χειρίζονται την ευαίσθητη υπόθεση μιλούν για πολλά κενά που παρουσιάζει η δραστηριότητα των δύο συλληφθέντων, ενώ την χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα σοβαρή.

Την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να δώσουν τις εξηγήσεις τους. Εως τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvmtwdq72rup)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ